Het klimaat van Leutkirch im Allgäu en de beste reistijd

Leutkirch im Allgäu kent een gematigd zeeklimaat met milde zomers en koude winters. De temperaturen variëren van -5 tot 24 graden Celsius. Neerslag valt gelijkmatig gedurende het hele jaar, met iets meer regen in de zomermaanden. De lente en herfst zijn aangenaam met milde temperaturen en weinig neerslag. De winter kan koud zijn met kans op sneeuwval. Over het algemeen is het weer in Leutkirch im Allgäu aangenaam en geschikt voor het verkennen van de prachtige natuur en pittoreske dorpjes in de omgeving.

Klimaat van Leutkirch im Allgäu

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Leutkirch im Allgäu is 13 graden Celsius en er valt 768 mm regen per jaar. Het is 133 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 84% en een UV-index van 3.

Klimaatdetails Leutkirch im Allgäu

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen -5°C en 24°C
  • Regen: 172 dagen per jaar en totaal 768 mm regen
  • Sneeuw: 59 dagen per jaar
  • Zonuren: 2457 zonuren per jaar

De warmste maand is juli met 23 graden Celsius. De koudste maand is januari met 2 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Leutkirch im Allgäu voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 2 en 23 graden Celsius en 's nachts tussen de -4 en 12 graden Celsius. Het regent 172 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 768 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 59 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2457 zonuren.

Temperatuurgrafiek Leutkirch im Allgäu

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Leutkirch im Allgäu.

Neerslaggrafiek Leutkirch im Allgäu

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Leutkirch im Allgäu.

Maximum temperatuur: tussen 2°C en 23°C
Warmste maand: 23°C in juli
Koudste maand: 2°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -4°C en 12°C
Droge dagen: 134 dagen
Dagen met regen: 172 dagen
Dagen met sneeuw: 59 dagen
Totale regensom: 768 mm
Aantal uren zon: 2457 uur

Leutkirch im Allgäu ligt in Duitsland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Duitsland voor meer klimaatinfo over Duitsland of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Leutkirch im Allgäu

De beste reistijd voor Leutkirch im Allgäu in in Duitsland is van mei t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Leutkirch im Allgäu is 23°C in juli en de laagste is 2°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Leutkirch im Allgäu.

Ervaringen met het klimaat van Leutkirch im Allgäu

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Leutkirch im Allgäu.

Rein was in Leutkirch im Allgäu in februari
redelijk

Koude, regelmatige lichte sneeuwval. Vergeet niet om je warm te kleden als je deze tijd van het jaar op bezoek komt. Een beetje onrustig, maar niet onaangenaam.

Lara was in Leutkirch im Allgäu in oktober
redelijk

Hoewel we voorbereid waren op koudere temperaturen, hadden we niet gedacht dat het zo vaak zou regenen. De herfstkleuren van het bos gaven ons echter een onvergetelijk zicht op deze plek.

Kasper was in Leutkirch im Allgäu in januari
goed

Duik weg in een café en geniet van een warme chocolademelk tegen de snijdende wind. Soms is het onaangenaam koud, maar wel fijn!

Lisanne was in Leutkirch im Allgäu in mei
goed

Het klimaat was overwegend mild met geïsoleerde buien. Ideaal voor natuurliefhebbers die van wandelen houden. Koele avonden zijn te wijten aan de hoogte van de stad. Neem warme kleding mee voor de avond!

Sven Hamoen was in Leutkirch im Allgäu in april
redelijk

Sommige dagen was het zonnig en warm, rond de 15 graden, maar meestal was het grijs, koel en regenachtig. De natuur was prachtig groen. Neem waterdichte kleding mee!

Victor was in Leutkirch im Allgäu in augustus
redelijk

Er waren zonnige dagen, maar ook regenachtige dagen. De temperatuur was aangenaam: tussen de 15 en 22 graden Celsius. Dit weer was ideaal voor buitensporten, maar voor strandgangers was het misschien wat fris.

Joelle Remmers was in Leutkirch im Allgäu in maart
redelijk

Het was regelmatig koud en wisselvallig, met temperaturen rond de 6 graden Celsius. Voor winterliefhebbers was de sneeuwval een aangename verrassing.

Adam was in Leutkirch im Allgäu in november
redelijk

Mooie herfstkleuren, maar zorg ervoor dat je warme kleding draagt.

Gijsbert Coers was in Leutkirch im Allgäu in juli
goed

Meestal zonnige dagen, enkele regenachtige dagen en luchttemperaturen van 15-25 graden zorgden voor een heerlijke vakantie. Er waren echter scherpe temperatuurdalingen.

Ben je in Leutkirch im Allgäu geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Leutkirch im Allgäu achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Leutkirch im Allgäu

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Leutkirch im Allgäu is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Leutkirch im Allgäu in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 2 3 9 14 18 21 23 23 19 13 8 3
Min °C -4 -4 0 3 6 10 12 12 8 4 1 -2
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 61 31 51 44 98 97 91 82 55 53 42 63
Dagen regen 7 5 12 15 24 21 21 19 16 13 9 10
Dagen sneeuw 13 13 9 3 - - - - - 2 7 12
Dagen droog 11 10 10 12 7 9 10 12 14 16 14 9
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 3 4 6 9 8 9 10 10 8 5 5 4
Windkracht (Bft) 3 2 3 2 2 2 2 2 2 2 2 3
UV-index 1 2 3 3 4 5 5 4 4 2 1 2

Klimaat van Leutkirch im Allgäu per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Leutkirch im Allgäu? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Leutkirch im Allgäu

Vandaag is er veel bewolking in Leutkirch im Allgäu en er kan een lichte sneeuwbui vallen. De temperatuur loopt op tot 6 graden Celsius. De wind waait matig uit het westzuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Leutkirch im Allgäu

Wil je weten wat voor weer het is in Leutkirch im Allgäu voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Leutkirch im Allgäu en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Leutkirch im Allgäu voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Leutkirch im Allgäu

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.