Het klimaat van Larnaca en de beste reistijd

Larnaca, Cyprus kenmerkt zich door warme zomers met temperaturen rond de 33 graden en milde winters met een minimum van 17 graden. Neerslag is sporadisch, voornamelijk in de wintermaanden. De Middellandse Zee heeft invloed op het klimaat, waardoor de zomermaanden droog zijn en de kans op regen beperkt is. De heersende winden zijn de Meltemi, een sterke noordenwind die verkoeling biedt in de zomer, en de Sirocco, een warme wind uit de woestijn die soms stof en hitte met zich meebrengt. Over het algemeen geniet Larnaca van een aangenaam klimaat met veel zonneschijn en weinig neerslag.

Het klimaat van Larnaca en de beste reistijd partly-cloudy-day 20°C

Klimaatdetails Larnaca

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 17°C en 33°C
  • Zeetemperatuur: tussen 18°C en 30°C
  • Regen: 55 dagen per jaar en totaal 390 mm regen
  • Zonuren: 3400 zonuren per jaar

Klimaat van Larnaca

Het is het hele jaar warm tot heet en bomen groeien hier niet door de droogte. Het bestaat voornamelijk uit zand met grassen en soms struiken. De gemiddelde jaartemperatuur voor Larnaca is 24 graden Celsius en er valt 390 mm regen per jaar. Het is 294 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 61% en een UV-index van 6.

De warmste maand is juli met 33 graden Celsius. De koudste maand is januari met 16 graden Celsius.

Op vakantie naar Larnaca?

Klimaatgemiddelden Larnaca voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 16 en 33 graden Celsius en 's nachts tussen de 11 en 27 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 18 en 30 graden Celsius. Het regent 47 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 72 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3590 zonuren.

Temperatuurgrafiek Larnaca

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Larnaca.

Neerslaggrafiek Larnaca

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Larnaca.

Maximum temperatuur: tussen 16°C en 33°C
Warmste maand: 33°C in juli
Koudste maand: 16°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 11°C en 27°C
Zeetemperatuur: tussen 18°C en 30°C
Droge dagen: 318 dagen
Dagen met regen: 47 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 72 mm
Aantal uren zon: 3590 uur

Larnaca ligt op het eiland Cyprus. Bekijk onze pagina over het klimaat van Cyprus voor meer klimaatinfo over Cyprus of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Larnaca

De beste reistijd voor Larnaca op in Cyprus is van mei t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Larnaca is 33°C in juli en de laagste is 16°C in januari. De gemiddelde watertemperatuur ligt tussen 18°C en 30°C.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Larnaca.

Ervaringen met het klimaat van Larnaca

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Larnaca.

Wijnand van de Werfhorst was in Larnaca in oktober
goed

Overdag werd het gemakkelijk 27 graden, 's avonds koelde het af naar een aangename 19 graden. Het regent af en toe, maar het is overwegend zonnig. Het perfecte moment om aan de herfst te ontsnappen!

Sienna was in Larnaca in augustus
goed

De luchtvochtigheid was ook hoog, wat soms wat oncomfortabel kon zijn. Als u echter van zon en warmte houdt, zult u er dol op zijn!

Eelco was in Larnaca in november
goed

Niet te warm, maar wel aangenaam warm, zo'n 23 graden. Het regende slechts af en toe, maar de zon scheen meestal. Ideaal voor een ontspannen vakantie buiten het hoogseizoen.

Sander Waalkens was in Larnaca in juni
goed

Het was behoorlijk warm, maar de felle zon en het warme weer maakten dat goed. Het was een aantal dagen bewolkt, maar er viel geen regen.

Jasper was in Larnaca in december
goed

Overdag was er een aangename zachtheid, ideaal voor actieve rust. Het wordt 's nachts fris, dus neem warme kleding mee! Al met al een geweldige wintervakantie.

Bastiaan was in Larnaca in september
goed

Er was veel zon en de temperatuur lag rond de 30 graden. Soms te warm, maar over het algemeen aangenaam. Er viel vrijwel geen regen.

Stijn was in Larnaca in mei
goed

Zonnige dagen, warm maar draaglijk. Enkele sporadische buien kunnen de boel afkoelen. Over het algemeen erg leuk.

Valentijn was in Larnaca in maart
goed

De dagen waren zonnig, de gemiddelde temperatuur was 17 graden, ideaal om buiten te ontspannen. De avonden werden echter aanzienlijk kouder. Er waren verschillende regenachtige dagen.

Eefje Besteman was in Larnaca in januari
goed

De temperatuur buiten is aangenaam: 12-18°C. Zwemmen kan echter lastig zijn vanwege het koude water.

Anouk Smorenburg was in Larnaca in juli
goed

Hoge temperaturen en veel zon waren aan de orde van de dag. Overdag kon het soms erg warm worden, maar over het algemeen was het weer goed. Ook de avonden waren erg gezellig.

Klaas Betten was in Larnaca in februari
redelijk

De temperatuur was gematigd, maar het regende zo nu en dan. Als u vakantietijden wilt overwegen, raad ik u aan buiten februari te zoeken naar beter weer.

Lize was in Larnaca in april
goed

De dag is warm en zonnig, ideaal om te ontspannen. In de avond is het iets koeler, maar nog steeds aangenaam. Een regenachtige dag maar over het algemeen geweldig.

Ben je in Larnaca geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Larnaca achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Larnaca

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Larnaca is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Larnaca in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 16 16 18 22 26 30 33 33 31 27 22 18
Min °C 11 11 12 15 19 24 26 27 25 22 17 14
Water °C 19 18 18 20 23 27 30 29 28 27 25 22
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 12 11 6 7 7 2 0 0 1 5 8 13
Dagen regen 7 5 5 7 3 1 1 - 2 4 4 8
Dagen droog 24 23 26 23 28 29 30 31 28 27 26 23
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 7 9 12 12 12 12 13 11 9 7 7
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 4 4 5 6 6 7 8 7 7 6 5 4

Klimaat van Larnaca per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Larnaca? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Larnaca

Vandaag is het bewolkt in Larnaca en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 20 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Larnaca

Wil je weten wat voor weer het is in Larnaca voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Larnaca en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Larnaca voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Larnaca

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.