Wanneer is de beste tijd voor een vakantie naar Mallorca

Heerlijk met een cocktail aan een van de Spaanse stranden op Mallorca. Dat is het beeld dat we in ons hoofd krijgen wanneer we denken aan een vakantie naar Mallorca. Maar wanneer is de beste tijd van het jaar om een vakantie naar dit eiland te boeken?

In feite kun je het hele jaar door naar Mallorca, maar wanneer het beste moment is, dat is afhankelijk van je wensen voor de vakantie. Wij geven een aantal verschillende type vakanties en de daarbij horende maanden om je vakantie te boeken.

Een zon- en strandvakantie

Het hoogseizoen vindt plaats in de maanden mei, juni, juli, augustus en september, waarbij het in september al een stuk rustiger wordt dan de voorgaande maanden.

Tijdens deze maanden geniet je van de meeste zonuren en de hoogste temperaturen. Dit maakt het ideaal voor een vakantie bakken aan het strand of zwembad en in de avond op stap te gaan. Doordat er in deze maanden veel toerisme op het eiland is te vinden komt het uitgaansleven helemaal tot leven. Populaire plaatsen in de zomer zijn El Arenal, Playa de Palma of Palma de Mallorca.

Voor een avontuurlijke vakantie

Houten wegwijzers voor wandelaars op Mallorca langs de GR 221

Liever een wandel- of fietsvakantie maken? Dan is de lente en herfst juist zeer geschikt. Het is dan minder druk op het eiland, maar het klimaat is nog zeer aangenaam. Je hebt nog steeds temperaturen tussen de 15 en 20 graden.

Dit is een ideaal klimaat om de prachtige authentieke dorpjes te ontdekken, historische bouwwerken en stadjes te bezichtigen, de druipsteengrotten te ontdekken en meer van de natuur op het eiland te zien. Mallorca kent tal van prachtige natuurlijke en historische bezienswaardigheden. Hieronder sommen we een aantal op om je een indruk te geven:

Het vliegveld is in het westen van het eiland gelegen, maar de mooiste plekken vind je verspreid over het hele eiland. Door de prachtige plekken die je aan de oostkant van Mallorca tegenkomt is het slim om hier een tijdje te verblijven. Can Picafort in centraal in het oosten gelegen en uitermate geschikt en mooi om een paar dagen te overnachten.

Mallorca tijdens onze winter

Strand en baai met azuurblauw water op Mallorca

In de maanden december, januari en februari is Mallorca nog steeds een prima bestemming om je vakantie naartoe te boeken. De temperaturen zitten dan gemiddeld rond de 15 graden en heb je minder zonuren dan tijdens de zomermaanden in het hoogseizoen. Voor een zonvakantie zijn deze maanden dus niet geschikt, maar wanneer je bedenkt dat je kunt ontsnappen aan de Nederlandse winter en toch lekker het eiland kunt ontdekken met deze temperaturen dan klinkt het al snel een stuk aangenamer!

Een andere reden om in deze periode op vakantie te gaan zijn de kosten voor je vakantie. Vanwege de populaire zomermaanden liggen de kosten een stuk hoger in die maanden. Ga je in de maanden december, januari of februari? Dan zullen de kosten voor je vakantie ook een stuk lager zijn dan tijdens de maanden mei, juni, juli of augustus. Tot slot zal het voor de meeste mensen ook makkelijker zijn om tijdens deze maanden vrij te vragen bij de baas.