Dit moet je weten wanneer je een rondreis door Amerika gaat maken

Staat er een reis naar Amerika op de planning? Het land leent zich uitstekend voor een rondreis; het afwisselende landschap en de prachtige steden zijn zeker de moeite waard! Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je het land in gaat bezoeken. Een goede voorbereiding is hierbij het halve werk. Door je goed voor te bereiden op de reis, voorkom je dat je voor onprettige verrassingen komt te staan.

ESTA formulier

Zorg allereerst voor het ESTA formulier. Dit is een formulier dat je moet invullen voordat je naar Amerika gaat en hiermee word je geregistreerd als bezoeker van het land. Dit formulier kun je online invullen.

Planning

Door een goede planning te maken en je in te lezen in het land, ga je goed voorbereid op weg. Het kan erg handig zijn om globaal te weten waar je heen gaat elke dag en welke bezienswaardigheden je allemaal wil bekijken. In Amerika zijn dat er natuurlijk ontzettend veel! Denk bijvoorbeeld aan de wereldsteden New York of Las Vegas. New York is een van de meest bekende steden van het land. Je kunt er onder meer het Empire State Building bezoeken, en het altijd levendige Times Square, Broadway of het groene Central Park.

Natuurlijk is het Vrijheidsbeeld ook een hoogtepunt van de stad, evenals het 9/11 Memorial, waar eerst de Twin Towers stonden. Dit bezoek zal zeker veel indruk maken. Maar ook de prachtige nationale parken, zoals Yosemite National Park, Yellowstone National Park of Death Valley National Park. Ook de grote Rocky Mountains, de Niagara Falls, Alcatraz en de route 66 zijn bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn.

Uitzicht op New York met Manhattan Bridge en Freedom Tower

GPS

Amerika is zo groot, dat het eigenlijk jammer is om maar één plek te bekijken. Er zijn zoveel bezienswaardigheden in het land en gelukkig is het goed mogelijk om verschillende bestemmingen met elkaar te combineren. De auto is daarvoor een ideale manier om veel van het land te kunnen zien. Zorg daarbij wel voor een goede navigatie. Je kunt ervoor kiezen om deze voorafgaand aan je reis al aan te schaffen in Nederland, of je kunt er een huren bij de autoverhuurder. Dit kan je namelijk veel geld besparen.

Tanken

Wanneer je met de auto door het land gaat reizen, zul je ook regelmatig gaan tanken. Onze tip is om dat niet te doen bij de nationale parken, omdat de tankstations daar een stuk duurder zijn. Doe dit dus al een stuk voor het park, want dat zal je veel geld schelen. Wel is het belangrijk om in het park zelf wel de tank vol te hebben, omdat de tankstations in de parken zelf schaars zijn.

Historic Seligman Sundries in Arizona, USA

Betalen

In Amerika is betalen met een creditcard de normaalste zaak van de wereld. Veel Nederlanders moeten hier dan ook aan wennen, omdat wij meestal met onze pinpas betalen. Als je naar Amerika gaat, zorg er dan dus voor dat je een creditcard meeneemt en dat daar genoeg geld op staat. Dit heb je bijvoorbeeld nodig bij het huren van een auto als je dat online doet, of als je een hotel wil boeken.

Geniet van je rondreis door Amerika!