Parkeren bij een luchthaven; waar moet je rekening mee houden?

Het plannen van een vakantie en de bijbehorende reis kan veel werk zijn. Je wilt natuurlijk ten koste van alles een zo soepel mogelijke reis hebben. Het is enorm fijn als je jouw reis geheel zelf in handen hebt. Hierdoor is het dan ook aan te raden om zelf met de auto naar de luchthaven van vertrek te rijden en hier jouw auto te parkeren. 

Om echt geheel voorbereid op reis te gaan is het verstandig om vooraf een parkeerplaats te regelen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en wat je kan verwachten. In dit artikel gaan wij jou hierbij helpen. 

Na het lezen van dit artikel weet je precies hoe je kan parkeren, waar je kan parkeren, aan wat voor tarieven je moet denken en andere zaken weer je rekening mee dient te houden. 

Verschillende parkeermogelijkheden

Iedere luchthaven biedt enorm veel mogelijkheden om je auto te parkeren. Dit kan bij de officiële parkeerplaatsen van de luchthaven zelf, of bij alternatieve mogelijkheden. Je vindt deze mogelijkheden eenvoudig via een platform als Vliegenenparkeren.nl. Selecteer simpelweg je luchthaven en je reisdata en je kan de beschikbare opties vergelijken. 

De keuze is reuze, iedere relevante luchthaven is beschikbaar en je vindt bij iedere luchthaven weer een ruim aanbod aan parkings. Deze concurrentie zorgt voor scherpe tarieven, ook tijdens de vakantieperiodes. Je kan ook bij luchthavens als Schiphol en Düsseldorf Airport enorm veel besparen. Breng een bezoekje aan de website en kom er zelf achter zouden we zeggen. 

Verschillende parkeervormen

Ingang van Schiphol Amsterdam Airport met borden naar de parking

Je kan je auto op verschillende manieren kwijt rondom de luchthaven. Je zal in de meeste gevallen drie verschillende parkeervormen kunnen overwegen. 

Shuttle parkeren: Dit is in de meeste gevallen de meest voordelige parkeeroptie. Met name omdat je wat verder weg parkeert van de luchthaven en de afhandelingstijd hierdoor wat langer is. Je parkeert namelijk en wordt vervolgens in een shuttlebus(je) naar de luchthaven gebracht. Wil jij goedkoop parkeren bij Schiphol of een andere luchthaven? Overweeg dan zeker een shuttle parking!

Valet parkeren: Dit is een wat luxere manier van parkeren en hierdoor in de meeste gevallen iets duurder dan een shuttle parking. Je auto wordt namelijk geparkeerd door een chauffeur. Jij treft de chauffeur direct voor de luchthaven, je bent hierbij dus bijzonder weinig tijd kwijt. 

Parkeren op loopafstand: Dit is wellicht de makkelijkste manier van parkeren. Hierbij ben je niet afhankelijk van de parking, je parkeert namelijk gewoon zelf en gaat met de benenwagen door naar het vliegveld. Er komt dus geen medewerker van een parking aan te pas, in tegenstelling tot de andere parkeermethoden. 

Grote verschillen in de parkeertarieven

Omdat airport parkeren net als vliegtickets seizoengevoelig zijn, kunnen de tarieven onderling enorm variëren. Dit maakt het enkel en te meer belangrijk om vooraf alles goed te vergelijken en ook een parking te boeken. Dit is bij last minutes reis natuurlijk niet mogelijk, houdt in dit geval dan ook rekening met iets hogere tarieven. 

Mocht je alles wel ruim van tevoren regelen dan kunnen we enkel aanraden ook je airport parking zo vroeg mogelijk te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe meer je doorgaans bespaart. Om een voorbeeld te geven; je kan gedurende een week parkeren al snel 30 á 40 euro besparen als je buiten het hoogseizoen om vliegt.

Man in auto bij ingang paal met parkeerticket

Eenvoudig online vergelijken en reserveren

We benoemden Vliegen & Parkeren al eerder. Hier kan je het beschikbare parkeeraanbod zoals gezegd eenvoudig vergelijken. Het proces is simpel; je selecteert de juiste luchthaven en je reisdata. Vervolgens krijg je mogelijkheden te zien die je naar wens kan sorteren en filteren. 

De gewenste parkeerplaats kan je direct online reserveren. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen, online te betalen en je ontvangt direct en bevestiging per mail. Hierin staat een uitgebreide handleiding van het parkeren inclusief de benodigde contactgegevens. 

Nog een extra voordeel is dat je jouw reservering zelf kan beheren middels het klantenportaal. Hier kan je zaken als je reistijden of kenteken aanpassen en kan je ook de reservering in zijn geheel annuleren, mits je aan de annuleringvoorwaarden voldoet. 

Zorg voor een ruime planning

We zouden onszelf moeilijk beste reistijd kunnen noemen zonder de beste reistijd te beschrijven. Omdat een vliegreis niet vergelijken is met een simpel ritje met de auto of trein, is het zaak goed te plannen. Je wordt in de meeste gevallen namelijk ongeveer 2 uur voor aanvang van de vlucht al op de luchthaven verwacht. 

Daarnaast moet je natuurlijk nog rekening houden met het parkeren van je auto. De afhandelingstijd verschilt per parkeervorm, maar het is verstandig om een half uur extra te rekenen. Op deze manier kom je nooit in de stress en neem je alles ruim aan. Je kan uiteindelijk beter te vroeg zijn dan te laat. 

Tot slot

Je ziet dat je met best wat zaken rekening dient te houden. De keerzijde is dat wanneer je weet waar je mee bezig bent, je niet alleen goed voorbereid op reis gaat, maar ook nog eens flink kan besparen!