Mijn stappenplan voor New York in 5 dagen

Heb je een korte New York stedentrip geboekt? Dan is het goed om alvast te bepalen wat je tijdens jouw korte bezoek aan de stad wil zien en doen. Ben je nog nooit in New York geweest? Dan kan het lastig zijn om een goede vakantieplanning te maken. Gelukkig kunnen wij je helpen. In dit artikel wordt de perfecte 5-daagse stedentrip naar New York behandeld om het optimale uit jouw tijd in deze prachtige stad te halen..

De eerste dag

Na een lange vliegreis kom je aan op JFK Airport of een van de andere vliegvelden in de directe omgeving van New York. Is het nog niet zo laat? Dan raad ik je aan om zo veel mogelijk uit je eerste dag te halen. Dit doe je door eerst naar Times Square te reizen. Vanuit Times Square ga je naar Bryant Park en Fifth Avenue. Zowel Times Square als Byrant Park en Fifth Avenue zijn geweldig om te zien op je eerste dag in de wereldstad.

Dag 2

Op de tweede dag van je citytrip ga je eerst naar het Vrijheidsbeeld. Je kunt het beeld van een afstand bekijken, maar je kunt hier ook naartoe varen met de ferry. Heb je het Vrijheidsbeeld gezien, dan reis je door naar het Financial District. Dit is een wijk in New York wat ook wel het kloppende financiële hart wordt genoemd. Er staan enorm kantoren en de States belangrijkste financiële instellingen zijn er te vinden. Hierna ga je naar de Brooklyn Bridge. Vanuit de Brooklyn Bridge reis je door naar het 9/11 Memorial Museum: een absolute aanrader. Dit is het herdenkingsmonument voor de slachtoffers van de aanslagen op het WTC in 2001, maar ook dat van de aanslag in 1993 wat velen niet weten.

Op de helft

Op de derde dag New York trakteer je jezelf op een geweldig uitzicht over de stad. Dit doe je door naar Top of The Rock te gaan. Voorafgaand aan het fantastisch uitzicht is er een expositie waarmee de spanning aardig oploopt. Vanaf een enorm observatiedek heb je een volledig overzicht over Manhattan, Jersey, Brooklyn en Queens. Hierna reis je vanuit Top of The Rock eenvoudig en snel naar The Highline, Meatpacking District en Soho. In Soho kun je een hapje eten in een van de vele restaurants die je hier tegenkomt. Vanuit het restaurant reis je weer terug naar je hotel.

Dag 4

Houd je van shoppen? Dan moet je ook zeker een dagje gaan winkelen in New York. Dit kun je op Fifth Avenue doen, maar ook in vele andere winkelgebieden. Ook zijn er diverse grote winkelcentra en outlets te vinden in de stad. Hier kun je het beste met het openbaar vervoer naartoe reizen. Je sluit je dag af met een bezoek aan het Empire State Building en een lekkere maaltijd in een van de vele restaurants van New York.

Alweer de laatste dag

Op de vijfde dag vlieg je weer terug naar Nederland. Heb je daarvoor nog even tijd om New York te verkennen? Ga dan naar de New York Public Library, Grand Central Terminal, Chrysler Building of St. Patricks Cathedral. Vooral dit laatste is een echte aanrader. De kathedraal is een lokaal gelegen bezienswaardigheden, want het ligt op Fifth Avenue. Het is gratis te betreden en de gehele dag geopend: van 06.30 tot 20.45. Door met het openbaar vervoer te reizen, ben je sneller bij je eindbestemming en kun je meer bezienswaardigheden bewonderen op je laatste dag.