Met de auto op reis? Zo voorkom je teleurstellingen!

Ga je binnenkort met de auto op reis? Zorg er dan voor dat je ruim van tevoren een checklist maakt van belangrijke zaken om te controleren en waar nodig te regelen. Je voorkomt daarmee grotendeels dat je onderweg voor vervelende verrassingen komt te staan. Hoe verder je reist, hoe zorgvuldiger de voorbereidingen moeten zijn. Je wilt immers niet dat je vakantieplezier bedorven wordt als er iets mis gaat. Wees voorbereid, dat scheelt een heleboel zorgen. Hier zijn een aantal belangrijke tips om teleurstellingen te voorkomen.

Auto na laten kijken

Het belangrijkste is natuurlijk de auto zelf. Die moet tip top in orde zijn. Je doet er verstandig aan om hem goed te laten nakijken bij je garagebedrijf. Oké, dat kost wel wat geld, maar voorkomen is beter dan genezen, toch? Pech krijgen in het buitenland brengt vooral veel gedoe met zich mee. Je gaat gewoon een stuk geruster op pad als je weet dat je auto goed voorbereid is op de grote klus. Laat niet alleen de technische staat van de auto controleren, maar ook alle vloeistofniveaus.

Autoverzekering

Pak de verzekeringspapieren er even bij. Wat voor autoverzekering heb je precies? Is schade in het buitenland gedekt? En hoe zit het met vervangend vervoer in een ander land? Allemaal dingen om goed te controleren, voordat je straks in de problemen komt. Mocht je niet tevreden zijn met de geboden dekking, dan kun je heel eenvoudig op Overstappen.nl je autoverzekering afsluiten en daarmee een optimale dekking voor jouw reis kiezen.

Verkeersregels

Veel verkeersborden in Stockholm, Zweden

Verdiep je in de verkeersregels van de landen die je bezoekt. Elk land heeft zo zijn eigen specifieke regels en die behoor je als verkeersdeelnemer te kennen. Soms is voorrang anders geregeld, soms gelden er andere maximumsnelheden en soms zijn bepaalde zaken verboden of juist verplicht. Zo ben je bijvoorbeeld in een aantal landen verplicht om een brandblusser in de auto te hebben en is het gebruik van winterbanden ook vaak verplicht als de temperatuur onder een bepaalde waarde komt.

Documenten meenemen

Maak kopietjes van alle belangrijke documenten en neem die mee. Mocht je het origineel onderweg verliezen, dan heb je in elk geval nog een kopie om bepaalde dingen te kunnen aantonen in geval van problemen. Noteer ook alle belangrijke telefoonnummers die je nodig hebt als je onverhoopt met pech komt te staan of bij een aanrijding betrokken zou raken, zodat je snel kunt schakelen.