Hier moet je rekening mee houden als je met de auto op vakantie gaat

Lekker op vakantie gaan is altijd fijn. Wanneer je helemaal nergens van afhankelijk wilt zijn, dan ga je met eigen vervoer. Het is wel belangrijk om vooraf een aantal zaken op orde te hebben. De manier waarop we in Nederland met de auto omgaan, is namelijk niet perse hetzelfde als in andere landen. In dat opzicht is het ook goed om te weten waar je op moet letten. De volgende punten moet je in ieder geval even langslopen om zeker te zijn.

Zorg voor optimale beveiliging

Inbreker probeert een autodeur open te maken

In de eerste plaats is het belangrijk om je auto optimaal te beveiligen. Autodieven zijn in een aantal landen flink actiever dan in Nederland. Dat betekent dus ook dat de mate van beveiliging die je gewend bent van thuis misschien niet voldoende zal zijn. Enkele extra sloten kunnen al veel goeds doen. Zoek bijvoorbeeld het beste stuurslot voor een auto en ga dit gebruiken wanneer je eenmaal op de camping of bij het hotel bent aangekomen. Zo kom je niet voor de verrassing dat je auto ineens verdwenen is te staan. Dat is de investering meer dan waard.

Let op de nodige vergunningen

Wanneer je met de auto door Europa trekt, dan is het ook belangrijk om te weten welke plaatselijke regels er gelden. In sommige landen heb je bijvoorbeeld een vignet nodig. Er zijn allerlei soorten vergunningen. Zo moet je bijvoorbeeld voor het gebruik van sommige wegen betalen. Andere vergunningen hebben weer betrekking op het type auto dat je hebt, bijvoorbeeld waar het gaat om de brandstof waarop de auto loopt. Wanneer je naar een nieuw land gaat, is het altijd belangrijk om dit eerst even goed uit te zoeken voor je daadwerkelijk op reis gaat.

Loop de hele auto goed na

Man controleert de bandenspanning van een autoband

Zorg ook altijd dat de auto geen mankementen vertoont. Dit doe je in de eerste plaats voor je eigen veiligheid. Daarnaast wil je natuurlijk ook niet met boetes geconfronteerd worden. Daarom kijk je de lampen na en check je of de banden op spanning staan. Wanneer je handig bent kijk je ook de motor en de remmen na en anders laat je dit doen door de specialist. Op die manier kan je veilig en zonder zorgen de weg op. De kans dat je ergens met pech stil komt te staan is dan wel heel erg klein.