Deze vergeten pareltjes kun je tijdens een stedentrip niet laten liggen

In deze onzekere coronatijden weten we nog niet precies wanneer we er weer op uit mogen. Maar we bieden je wel graag inspiratie voor het moment waarop reizen weer mogelijk is. In dit artikel vind je wat minder voor de hand liggende tips uit steden die je vast en zeker wel kent.

Basel: onverwachte pracht

Er zijn heel veel Europese steden die de moeite van een bezoek waard zijn. Eentje die niet zo voor de hand ligt is Basel. Deze prachtige stad in Zwitserland biedt je heerlijke plekken aan de oever van de Rijn, zodat je je al snel thuis voelt. 

Ooit had de stad 40 stadspoorten, maar daar zijn er nog maar drie van over. Ze zien er wel schitterend uit met hun eeuwenoude uitstraling, wat ook geldt voor veel van hun omgeving. 

Tip: huur een fiets in Basel en ontdek de stad op een typisch Nederlandse manier!

Gratis bezienswaardigheden in Hamburg

Uiteraard ken je Hamburg al, misschien ben je er al wel eens geweest. Het mooiste van deze inspirerende stad is dat je er altijd weer nieuwe dingen vindt. Door gewoon eens rond te wandelen, kom je van alles tegen. Zo kom je ook uit bij Sprinkenhof, een van de leukste binnenplaatsen van Hamburg. De iconen op de muren vertellen je van alles over het zeehandelsverleden en heden van de stad. Loop van het Hamburger Rathaus naar de wijk Speicherstadt en je komt bij Sprinkenhof.

Mensen wandelen door de oude Elbtunnel in Hamburg

Heb je altijd al eens onder een rivier door willen wandelen? Dat kan dankzij de Alter Elbtunnel, ook wel de St Paulitunnel genoemd. Van de haven van Hamburg loop je hier zo de wijk St Pauli in. Al meer dan 100 jaar geleden werd deze tunnel van zo’n 450 meter gebouwd. Het is zeker een aanrader, want op de andere oever heb je een mooi uitzicht over de rivier en de stad Hamburg. 

Tot slot is de street art van Karolinenviertel ook een pareltje dat je gratis kunt bekijken. Er is genoeg te zien in deze leuke wijk, waar je overigens ook de bekendste vlooienmarkt van de stad vindt. Er zijn op zaterdag verschillende vlooienmarkten in Hamburg, maar de Flohschanze in de wijk Karolinenviertel moet je toch echt wel bezocht hebben.

Zorg dat je verzekerd rondreist

Je zorgt er natuurlijk wel voor dat je een doorlopende reisverzekering hebt, toch? Dat is wel zo’n veilig gevoel, ook tijdens een stedentrip.