Callantsoog en omgeving: de ideale Nederlandse bestemming aan zee!

Ben je op zoek naar een heerlijke bestemming in Nederland? Overweeg dan Callantsoog en omgeving. Je vindt hier gezellige dorpjes, tal van indoor en outdoor activiteiten en knusse vakantiehuisjes. Je kunt nu je vakantiehuis aan zee al boeken, bijvoorbeeld voor het voorjaar of de zomer. Zo ben je alvast van je favoriete locatie verzekerd.

Vakantie Noord-Holland aan zee

Bij een Nederlandse vakantie aan zee denk je misschien al snel aan Zeeland, omgeving Scheveningen of een Waddeneiland. Maar wist je dat het Noorden van Noord-Holland ook heel wat moois te bieden heeft? Net onder Den Helder vind je de volgende gezellige dorpjes:

Deze plaatsen zijn de perfecte uitvalsbasis voor diverse activiteiten, zowel indoor als outdoor en zowel voor volwassenen als voor de kids. Wat dacht je van de volgende to-do’s?

1. Plezier en relaxen in het water en op het strand

Hond aan het strand

Op het strand is van alles te beleven. In de zomer lekker zwemmen en relaxen op het strand en in het voorjaar en najaar fijn uitwaaien met een strandwandeling. Heb je een trouwe viervoeter? Dan neem je die toch gewoon mee? Een vakantie met hond is voor een bestemming aan zee ideaal, en er zijn genoeg vakantiehuisjes waar je je hond mag meenemen.

Ook voor de actieve watersporters is er genoeg te doen. Zo vind je in Julianadorp een surfschool, waar je naast surfen ook andere watersporten kunt leren.

Regent het? Dan kun je nog altijd een bezoekje brengen aan het tropisch zwemparadijs Ooghduyne, dat ook te vinden is in Julianadorp aan zee.

2. Wandelen in natuurgebied het Zwanenwater

Bij Callantsoog vind je een enorm bloemrijk duingebied genaamd het Zwanenwater. Hier vind je de twee grootste duinmeren van Europa. Ook geniet je er van moerassen, heide en bossen.

Het uitzicht hier is prachtig. Het gebied is rijk aan diverse vogelsoorten. Neem eens een kijkje vanaf een van de vogelhutten om ze te spotten.

3. Dagje naar Texel

Vanaf Callantsoog en omgeving ben je binnen no-time bij de veerboot die meerdere keren per dag naar Texel op en neer vaart. Leuk om een dagje naartoe te gaan.

Geniet van de boottocht en ga in Texel wandelen of breng een bezoekje aan het zeehondencentrum Ecomare. Of trek er tijdens het laagwater getij uit om te gaan wadlopen. Een unieke ervaring!

4. Eindeloos speelplezier voor de kids

Attractiepark De Goudvis

Tijdens een warme stranddag vermaken je kinderen zich uren op het strand. Maar ook als het weer wat minder is dan zit je in omgeving Callantsoog goed, of om precies te zijn in het plaatsje Groote Keeten. 

Hier vind je namelijk attractiepark De Goudvis, een speelparadijs met meer dan 2200 vierkante meter aan speeltoestellen, zowel indoor als outdoor.

Tijd om je vakantiehuis aan zee te boeken!

Enthousiast over alle leuke activiteiten die Callantsoog en omgeving je te bieden hebben? Boek dan je vakantiehuisje en geniet. We wensen je alvast een heerlijke vakantie toe!