5 leukste bestemmingen voor een prachtige nazomer in Nederland!

Stel jij ook die safari in Afrika, de rondreis Indonesië of die lang gekoesterde droomreis naar Zuid-Amerika even uit? Verstandig! Sinds het coronavirus wereldwijd rondwaart, is geduld meer dan ooit een schone zaak. Nu een vlucht naar een verre bestemming even moet wachten, kun je wellicht in Nederland leuke bestemmingen vinden, die je avonturiershart sneller doen kloppen. Zo vier jij die mooie vakantie in Nederland, terwijl je misschien veel liever het polderland achter je had gelaten.

Lees hier over 5 unieke bestemmingen voor een prachtige nazomer in Nederland. Want weet jij als globetrotter wel, wat ons eigen landje aan pareltjes in huis heeft? En ben jij na één dag nog niet klaar met het verkennen van een Nederlands ‘stukje buitenland’, dan zoek je misschien nog een voordelige uitvalsbasis. Overnachten in een goedkoop hotel in Nederland is dan een goed idee. Zo kost die prachtige nazomer in eigen land je nagenoeg niets!

Ons eigen wild op de Veluwe

Edelhert op de heide in Nationaal Park De Veluwe

Wil je de paarse heide nog bewonderen, dan moet je snel zijn, want augustus is echt wel dé bloeimaand van deze plant. Er blijft in de nazomer overigens genoeg over om van te genieten op onze eigen Veluwe. Loop je namelijk door Nationaal Park De Hoge Veluwe, dan kan het zomaar zijn dat je een edelhert, wild zwijn, ree, das of zelfs een wolf tegen het lijf loopt.

Kies eens voor een tochtje over de Veluwe met de boswachter, die heel enthousiast en bevlogen praat over zijn stukje ‘wildernis’ in eigen land. Af en toe moet je jezelf even in de arm knijpen. ‘Ben ik echt niet ergens op de Afrikaanse savanne?’

Onze eigen bergen

Uitzicht op het landschap rondom Eys in Zuid-Limburg

Bergen mag je dan misschien niet zeggen, maar flinke heuvels dan toch zeker wel. Want daar zijn er genoeg van in Zuid-Limburg! Dus houd je van stevig wandelen door een landschap van golvend land, snelstromende beekjes, unieke flora en fauna, oude kastelen en pittoreske dorpjes, dan is dit zuidelijke stukje Nederland voor jou een echte aanrader!

Dankzij de Italiaanse populieren, de wijnranken en de zachte glooiingen, die het beeld - met name rondom het schilderachtige dorpje Eys - bepalen, is het net of je in Toscane aan het rondtrekken bent.

Onze eigen exoten

Wilde flamingo's in een meer in Nederland

Flamingo’s spot je normaal gesproken in de dierentuin, of natuurlijk ver weg in exotische oorden. Maar wist je dat deze vogel zich steeds vaker in onze contreien ophoudt, en op steeds meer plekken, om uit te rusten dan wel eten te zoeken? Ze worden vanaf juli, na het broedseizoen, veelvuldig in eigen land gesignaleerd.

Waar? Denk aan het Veluwemeer, het Lauwersmeer en het Grevelingenmeer. Het laatstgenoemde meer vriest nooit dicht en is voor de flamingo dan ook een geschikte winterbestemming, rijk aan lekkere hapjes. Algen en vlokreeftjes zijn ware delicatessen voor het gevederde beestje. Ga je op ontdekkingstocht? Vergeet dan je verrekijker niet!

Wijngaarden bij ons? Ja, zelfs boven de grote rivieren!

Twee glazen witte wijn met uitzicht op een Nederlandse wijngaard

Gek op wijn proeven, liefst bij een wijnboer op het erf, ergens in het zuiden? We hebben nieuws voor jou: je kunt zelfs in ons eigen Friesland een bekroond wijntje proeven! En ook nog eens op een fantastische locatie. De Frysling van Douwe en Jantiene Broersma is de noordelijkste wijngaard van Nederland, gelegen net buiten het dorp Twijzel.

Erg trots zijn de eigenaren op de titel ‘Beste wijngaard van Nederland en België 2018’, die ze tijdens de jaarlijkse Wijnkeuring der Lage Landen binnensleepten. Op gezette tijden kun je aan proeverijen, zogeheten plukdagen en rondleidingen deelnemen. Proost! Op een heerlijke nazomer in Nederland!

Ons eigen Afrika? In Nijmegen!

Traditioneel Afrikaans huis

Vlak bij Nijmegen, in Berg en Dal om precies te zijn, staat het Afrikamuseum. En nee, dit is geen saai museum waarin je alleen maar langs vitrines en door grote zalen struint om Afrikaanse items te bewonderen! Integendeel: dit is Afrika proeven! Vooral in het buitengedeelte kijk je je ogen uit in de groene oase met Afrikaanse woonerven. Je krijgt er een goed beeld van de manier van leven in Ghana, Lesotho, Mali, Kameroen en Benin.

Verder zie je veel Afrikaanse kunst en tal van gebruiksvoorwerpen. Belangrijke thema’s zijn tenslotte Afrikaanse muziek, mode en dans. Wel vooraf even tickets reserveren! Een ticket Afrika dit jaar: wie had dat gedacht?