Het klimaat van Aruba en de beste reistijd

Aruba heeft een warm en zonnig klimaat met temperaturen tussen 26 en 33 graden. Het eiland kent weinig neerslag en overwegend droge omstandigheden. Aruba wordt het hele jaar door gekenmerkt door een constante bries, die voor verkoeling zorgt. Deze wind staat bekend als de Passaatwind. Over het algemeen is het weer op Aruba dus perfect voor liefhebbers van zon en warmte.

Klimaat van Aruba

Het klimaat van Aruba is een fascinerende mix van zonovergoten dagen, een verfrissende bries en een unieke natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale bestemming is voor zowel avonturiers als diegenen die op zoek zijn naar ontspanning. Aruba staat bekend om zijn tropische klimaat, met een gemiddelde jaartemperatuur van 28°C, wat zorgt voor een warme en uitnodigende omgeving het hele jaar door.

Met 2800-3000 zonuren per jaar en een gemiddelde regenval van 400-450 mm, biedt Aruba een perfect evenwicht tussen zonnige dagen en verfrissende regenbuien, waardoor het landschap weelderig en levendig blijft. De combinatie van droge dagen, met een gemiddelde luchtvochtigheid van 80%, en een UV-index van 7, maakt het eiland tot een paradijs voor zonnebaders en natuurliefhebbers.

Klimaatdetails Aruba

  • Beste reistijd: januari t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 26°C en 33°C
  • Zeetemperatuur: tussen 27°C en 31°C
  • Regen: 166 dagen per jaar en totaal 400-450 mm regen
  • Zonuren: 2975 zonuren per jaar

De warmste maand op Aruba is augustus, met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius, terwijl januari de koelste maand is met een gemiddelde van 27 graden Celsius. Dit subtiele verschil in temperaturen gedurende het jaar zorgt ervoor dat Aruba een fantastische vakantiebestemming is, ongeacht het seizoen. Overdag variëren de temperaturen tussen de 27 en 29 graden Celsius, terwijl ze 's nachts slechts licht dalen, wat zorgt voor aangename avonden onder de sterrenhemel.

De zeetemperatuur rond Aruba is ook opmerkelijk, variërend tussen de 27 en 31 graden Celsius, wat ideaal is voor zwemmen, snorkelen en duiken. De heldere, turquoise wateren nodigen uit tot ontdekking van de rijke onderwaterwereld die Aruba te bieden heeft. Met 166 regendagen per jaar blijft het eiland groen en vruchtbaar, wat bijdraagt aan de natuurlijke schoonheid en de diversiteit van flora en fauna.

Naast de natuurlijke kenmerken van het klimaat, draagt de cultuur van Aruba bij aan de unieke ervaring van bezoekers. Het eiland staat bekend om zijn gastvrijheid, met een warm welkom voor iedereen die het geluk heeft hier te landen. Deze gastvrijheid, gecombineerd met het prachtige weer, creëert een sfeer van geluk en vrede die bezoekers lang na hun vertrek bijblijft, een fenomeen dat vaak wordt omschreven als het 'Aruba Effect'.

Klimaatgemiddelden Aruba voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 27 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 26 en 29 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 27 en 31 graden Celsius. Het regent 166 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 400-450 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 2800-3000 zonuren.

Temperatuurgrafiek Aruba

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Aruba.

Neerslaggrafiek Aruba

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Aruba.

Maximum temperatuur: tussen 27°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in augustus
Koudste maand: 27°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 26°C en 29°C
Zeetemperatuur: tussen 27°C en 31°C
Droge dagen: 199 dagen
Dagen met regen: 166 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 400-450 mm
Aantal uren zon: 2800-3000 uur

Beste reistijd voor Aruba

De beste reistijd voor Aruba is januari t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. Op het eiland Aruba is de warmste maand augustus met 29°C en het meest koud is het in januari met 27°C. De watertemperatuur is 31°C op z'n hoogst en in andere maanden kan het 27°C worden.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Aruba.

Ervaringen met het klimaat van Aruba

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Aruba.

Fenna was in Aruba in oktober
goed

Zorg ervoor dat u zonnebrandcrème draagt ​​en goed gehydrateerd blijft, maar verwacht ook zware regenval.

Adriaan was in Aruba in november
goed

November op Aruba is fantastisch. Constante temperaturen boven de 30 graden en prachtige, niet te felle zon. In de middag viel er soms tropische regen, wat voor een heerlijk verkoelend effect zorgde.

Ivar Ngo was in Aruba in september
goed

Het was af en toe wat bewolkt en er viel een beetje regen, maar het droogde snel op. De temperatuur was warm maar draaglijk. Genoeg zon om van het strand te genieten!

Nova Rovers was in Aruba in juli
goed

Geen enkele regenachtige dag! De constante hitte kan soms ondraaglijk zijn, maar de helderblauwe lucht en het koele water maken dit goed. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème meeneemt!

Karel was in Aruba in maart
uitstekend

Een lichte koele bries zorgde ervoor dat het niet verbrandde. Zonnig en droog, ideaal voor een actieve vakantie.

Tessa was in Aruba in april
goed

Enkele sporadische regenbuien deden niets af aan een aangenaam verblijf. Vooral de constante hitte was prettig.

Chantal was in Aruba in februari
uitstekend

De zon scheen elke dag, perfect om te ontspannen op het strand. De regen was zeldzaam, gevolgd door een prachtige zonsondergang. Echt een paradijs!

Sophie was in Aruba in januari
goed

Warm en zonnig met af en toe een hagelbui voor wat verkoeling. Een heel licht briesje zorgde voor de perfecte temperatuur. Zeker een aanrader voor de wintervakantie.

Nadine Verhaegh was in Aruba in juni
goed

De lucht was vaak helder en zonnig en er viel bijna elke dag een lichte, verfrissende regen. Dankzij de schaduw en koele drankjes bleef de temperatuur hoog maar draaglijk.

Bram van den Doel was in Aruba in december
goed

Het decemberweer op Aruba was zonnig en warm, perfect voor stranddagen. Een beetje vochtig maar aangenaam, vooral 's avonds. Het regende een beetje, maar het was kort en verfrissend.

Lars was in Aruba in mei
goed

Het was verrassend warm met temperaturen rond de 30 graden Celsius, maar er waren ook korte buien. De lucht was meestal helderblauw en zonnig.

Esther was in Aruba in augustus
goed

Er waren af ​​en toe hevige onweersbuien, maar deze waren iets zeldzamer. Het water was heerlijk verfrissend.

Svetlana was in Aruba in februari
uitstekend

Fantastisch weer en veel zon!

Ben je in Aruba geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Aruba achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Aruba

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Aruba is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Aruba in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 27 27 27 27 28 28 28 29 29 29 29 28
Min °C 26 26 26 27 27 28 28 28 29 28 28 27
Water °C 28 27 27 28 29 30 29 29 30 31 30 29
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 24 15 14 16 27 12 17 22 54 107 89 54
Dagen regen 15 11 13 8 11 7 10 10 15 20 24 22
Dagen droog 16 17 18 22 20 23 21 21 15 11 6 9
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 9 9 9 9 9 9 10 10 10 9 9 9
Windkracht (Bft) 5 5 5 5 5 5 5 5 5 4 4 5
UV-index 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7 7

Klimaat van Aruba per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Aruba? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Aruba

Bekijk het volledige weerbericht voor Aruba

Wil je weten wat voor weer het is in Aruba voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Aruba en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Aruba voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.