Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Theniet es Smar?

Het klimaat van Theniet es Smar kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 34°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 808 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Theniet es Smar kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 1,3 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Theniet es Smar is Februari, April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Theniet es Smar te bezoeken.

Temperature 17 tot 34°C
Rain 808 mm
Snow 1,3 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 34°C in Juli en Augustus
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 808 mm per jaar, gemiddeld 67 mm per maand
  • Droogste maanden: 2,9 mm in Juli, 6,0 mm in Augustus en 26 mm in Juni
  • Natste maanden: 140 mm in Januari, 128 mm in November en 110 mm in December
  • Sneeuwval: 1,3 cm per jaar

Klimaattabel van Theniet es Smar

De klimaattabel van Theniet es Smar toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Theniet es Smar te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 19 19 22 26 30 34 34 31 27 22 19
Nachttemperatuur (°C) 5 5 7 10 13 17 21 21 18 14 9 6
Regen (mm) 140 79 108 84 38 26 2,9 6,0 42 44 128 110
Sneeuw (cm) 0,5 0,4 0,1 0 0 0 0 0 0 0 0 0,3
UV-index 5 6 6 7 8 9 8 8 7 6 4 4
Beste reismaand No Yes No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Theniet es Smar

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Theniet es Smar, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Theniet es Smar, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Theniet es Smar

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Theniet es Smar, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Theniet es Smar, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Theniet es Smar

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Theniet es Smar, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Theniet es Smar, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Theniet es Smar

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Theniet es Smar, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Theniet es Smar, Algerije

Temperatuur per jaar in Theniet es Smar

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Theniet es Smar, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Theniet es Smar, Algerije

Regensom per jaar in Theniet es Smar

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Theniet es Smar, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Theniet es Smar, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Theniet es Smar

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Theniet es Smar, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Theniet es Smar, Algerije

Ervaringen met het weer in Theniet es Smar

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Theniet es Smar geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Theniet es Smar achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Theniet es Smar per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Theniet es Smar en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Theniet es Smar kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.