Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Sebaïh?

Het klimaat van Sebaïh kent een gemiddelde jaartemperatuur van 24°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 12°C en stijgen tot 37°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 341 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Sebaïh kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 5,1 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Sebaïh is April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Sebaïh te bezoeken.

Temperature 12 tot 37°C
Rain 341 mm
Snow 5,1 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 24°C
  • Hoogste temperatuur: 37°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 12°C in Januari
  • Regen: 341 mm per jaar, gemiddeld 28 mm per maand
  • Droogste maanden: 1,6 mm in Juli, 6,1 mm in Augustus en 21 mm in Juni
  • Natste maanden: 50 mm in Maart, 43 mm in Januari en 39 mm in April
  • Sneeuwval: 5,1 cm per jaar

Klimaattabel van Sebaïh

De klimaattabel van Sebaïh toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Sebaïh te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 12 14 16 21 26 31 37 35 30 24 17 14
Nachttemperatuur (°C) 1 3 5 7 11 15 20 19 16 11 6 3
Regen (mm) 43 33 50 39 22 21 1,6 6,1 31 28 32 34
Sneeuw (cm) 3,1 1,3 0,4 0 0 0 0 0 0 0,1 0 0,2
UV-index 5 6 6 7 7 8 8 7 6 6 4 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Sebaïh

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Sebaïh, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Sebaïh, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Sebaïh

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Sebaïh, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Sebaïh, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Sebaïh

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Sebaïh, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Sebaïh, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Sebaïh

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Sebaïh, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Sebaïh, Algerije

Temperatuur per jaar in Sebaïh

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Sebaïh, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Sebaïh, Algerije

Regensom per jaar in Sebaïh

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Sebaïh, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Sebaïh, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Sebaïh

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Sebaïh, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Sebaïh, Algerije

Ervaringen met het weer in Sebaïh

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Sebaïh geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Sebaïh achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Sebaïh per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Sebaïh en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Sebaïh kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.