Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Ouled Bouabida?

Het klimaat van Ouled Bouabida kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 39°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 387 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Ouled Bouabida kan verwachten.

De beste reistijd voor Ouled Bouabida is Februari tot Mei en Oktober tot December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Ouled Bouabida te bezoeken.

Temperature 17 tot 39°C
Rain 387 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 39°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 387 mm per jaar, gemiddeld 32 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,2 mm in Juli, 0,4 mm in Augustus en 17 mm in Mei
  • Natste maanden: 68 mm in November, 59 mm in Maart en 52 mm in Januari

Klimaattabel van Ouled Bouabida

De klimaattabel van Ouled Bouabida toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Ouled Bouabida te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 19 20 25 29 34 39 38 34 29 21 18
Nachttemperatuur (°C) 7 9 9 13 16 20 24 24 21 17 12 9
Regen (mm) 52 39 59 42 17 28 0,2 0,4 19 21 68 41
UV-index 5 5 7 7 7 8 7 7 6 5 4 3
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Ouled Bouabida

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Ouled Bouabida, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Ouled Bouabida, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Ouled Bouabida

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Ouled Bouabida, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Ouled Bouabida, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Ouled Bouabida

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Ouled Bouabida, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Ouled Bouabida, Algerije

Temperatuur per jaar in Ouled Bouabida

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Ouled Bouabida, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Ouled Bouabida, Algerije

Regensom per jaar in Ouled Bouabida

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Ouled Bouabida, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Ouled Bouabida, Algerije

Ervaringen met het weer in Ouled Bouabida

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Ouled Bouabida geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Ouled Bouabida achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Ouled Bouabida per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Ouled Bouabida en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Ouled Bouabida kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.