Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Ouled Bou Akeur?

Het klimaat van Ouled Bou Akeur kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 15°C en stijgen tot 40°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 198 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Ouled Bou Akeur kan verwachten.

De beste reistijd voor Ouled Bou Akeur is Maart tot Mei, Oktober en November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Ouled Bou Akeur te bezoeken.

Temperature 15 tot 40°C
Rain 198 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 40°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 15°C in Januari
  • Regen: 198 mm per jaar, gemiddeld 17 mm per maand
  • Droogste maanden: 5,9 mm in Juli, 8,0 mm in Augustus en 11 mm in Februari
  • Natste maanden: 28 mm in Mei, 24 mm in Maart en 21 mm in April

Klimaattabel van Ouled Bou Akeur

De klimaattabel van Ouled Bou Akeur toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Ouled Bou Akeur te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 15 17 20 25 30 36 40 38 33 27 20 16
Nachttemperatuur (°C) 3 4 7 11 14 20 23 21 19 12 8 4
Regen (mm) 12 11 24 21 28 14 5,9 8,0 21 20 18 15
UV-index 5 6 7 8 9 9 10 8 7 6 5 4
Beste reismaand No No Yes Yes Yes No No No No Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Ouled Bou Akeur

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Ouled Bou Akeur, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Ouled Bou Akeur, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Ouled Bou Akeur

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Ouled Bou Akeur, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Ouled Bou Akeur, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Ouled Bou Akeur

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Ouled Bou Akeur, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Ouled Bou Akeur, Algerije

Temperatuur per jaar in Ouled Bou Akeur

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Ouled Bou Akeur, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Ouled Bou Akeur, Algerije

Regensom per jaar in Ouled Bou Akeur

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Ouled Bou Akeur, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Ouled Bou Akeur, Algerije

Ervaringen met het weer in Ouled Bou Akeur

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Ouled Bou Akeur geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Ouled Bou Akeur achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Ouled Bou Akeur per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Ouled Bou Akeur en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Ouled Bou Akeur kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.