Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Mechtat el Mzaaria?

Het klimaat van Mechtat el Mzaaria kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 16°C en stijgen tot 39°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 364 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Mechtat el Mzaaria kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 1,3 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Mechtat el Mzaaria is Februari tot Mei en Oktober tot December. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Mechtat el Mzaaria te bezoeken.

Temperature 16 tot 39°C
Rain 364 mm
Snow 1,3 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 39°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 16°C in Januari
  • Regen: 364 mm per jaar, gemiddeld 30 mm per maand
  • Droogste maanden: 0,3 mm in Juli, 1,2 mm in Augustus en 14 mm in Juni
  • Natste maanden: 59 mm in November, 51 mm in Januari en 49 mm in Maart
  • Sneeuwval: 1,3 cm per jaar

Klimaattabel van Mechtat el Mzaaria

De klimaattabel van Mechtat el Mzaaria toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Mechtat el Mzaaria te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 16 18 20 24 29 34 39 38 33 28 21 18
Nachttemperatuur (°C) 5 6 8 10 15 19 23 23 20 15 10 9
Regen (mm) 51 36 49 41 21 14 0,3 1,2 25 20 59 46
Sneeuw (cm) 1,1 0,2 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 6 6 7 9 9 9 8 7 6 4 4
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes Yes

Gemiddelde temperatuur per maand in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Mechtat el Mzaaria, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Mechtat el Mzaaria, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Temperatuur per jaar in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Mechtat el Mzaaria, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Regensom per jaar in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Mechtat el Mzaaria, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Mechtat el Mzaaria

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Mechtat el Mzaaria, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Mechtat el Mzaaria, Algerije

Ervaringen met het weer in Mechtat el Mzaaria

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Mechtat el Mzaaria geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Mechtat el Mzaaria achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Mechtat el Mzaaria per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Mechtat el Mzaaria en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Mechtat el Mzaaria kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.