Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Mechta Saïda?

Het klimaat van Mechta Saïda kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 15°C en stijgen tot 40°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 198 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Mechta Saïda kan verwachten.

De beste reistijd voor Mechta Saïda is Maart tot Mei, Oktober en November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Mechta Saïda te bezoeken.

Temperature 15 tot 40°C
Rain 198 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 40°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 15°C in Januari
  • Regen: 198 mm per jaar, gemiddeld 17 mm per maand
  • Droogste maanden: 5,9 mm in Juli, 8,0 mm in Augustus en 11 mm in Februari
  • Natste maanden: 28 mm in Mei, 24 mm in Maart en 21 mm in April

Klimaattabel van Mechta Saïda

De klimaattabel van Mechta Saïda toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Mechta Saïda te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 15 17 20 25 30 36 40 38 33 27 20 16
Nachttemperatuur (°C) 3 4 7 11 14 20 23 21 19 12 8 4
Regen (mm) 12 11 24 21 28 14 5,9 8,0 21 20 18 15
UV-index 5 6 7 8 9 9 10 8 7 6 5 4
Beste reismaand No No Yes Yes Yes No No No No Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Mechta Saïda

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Mechta Saïda, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Mechta Saïda, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Mechta Saïda

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Mechta Saïda, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Mechta Saïda, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Mechta Saïda

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Mechta Saïda, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Mechta Saïda, Algerije

Temperatuur per jaar in Mechta Saïda

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Mechta Saïda, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Mechta Saïda, Algerije

Regensom per jaar in Mechta Saïda

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Mechta Saïda, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Mechta Saïda, Algerije

Ervaringen met het weer in Mechta Saïda

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Mechta Saïda geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Mechta Saïda achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Mechta Saïda per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Mechta Saïda en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Mechta Saïda kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.