Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in El Hadj Ameur?

Het klimaat van El Hadj Ameur kent een gemiddelde jaartemperatuur van 24°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 16°C en stijgen tot 32°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 840 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in El Hadj Ameur kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 3,0 cm sneeuw.

De beste reistijd voor El Hadj Ameur is April tot Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om El Hadj Ameur te bezoeken.

Temperature 16 tot 32°C
Rain 840 mm
Snow 3,0 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 24°C
  • Hoogste temperatuur: 32°C in Juli en Augustus
  • Laagste temperatuur: 16°C in Januari
  • Regen: 840 mm per jaar, gemiddeld 70 mm per maand
  • Droogste maanden: 1,3 mm in Juli, 6,9 mm in Augustus en 17 mm in Juni
  • Natste maanden: 141 mm in November, 125 mm in Januari en 124 mm in December
  • Sneeuwval: 3,0 cm per jaar

Klimaattabel van El Hadj Ameur

De klimaattabel van El Hadj Ameur toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar El Hadj Ameur te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 16 17 18 21 24 28 32 32 30 26 21 18
Nachttemperatuur (°C) 7 8 9 12 15 19 22 22 21 16 12 9
Regen (mm) 125 78 106 45 56 17 1,3 6,9 52 87 141 124
Sneeuw (cm) 3,0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 5 6 8 8 8 8 8 7 6 4 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes Yes Yes Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in El Hadj Ameur, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in El Hadj Ameur, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont hoeveel regen er in El Hadj Ameur, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in El Hadj Ameur, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in El Hadj Ameur, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in El Hadj Ameur, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in El Hadj Ameur, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in El Hadj Ameur, Algerije

Temperatuur per jaar in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in El Hadj Ameur, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in El Hadj Ameur, Algerije

Regensom per jaar in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in El Hadj Ameur, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in El Hadj Ameur, Algerije

Sneeuwsom per jaar in El Hadj Ameur

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in El Hadj Ameur, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in El Hadj Ameur, Algerije

Ervaringen met het weer in El Hadj Ameur

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in El Hadj Ameur geweest?

Laat je ervaringen met het weer in El Hadj Ameur achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in El Hadj Ameur per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in El Hadj Ameur en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van El Hadj Ameur kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.