Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Douar Lekehail?

Het klimaat van Douar Lekehail kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 16°C en stijgen tot 39°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 710 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Douar Lekehail kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 1,0 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Douar Lekehail is Februari, April, Mei en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Douar Lekehail te bezoeken.

Temperature 16 tot 39°C
Rain 710 mm
Snow 1,0 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 39°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 16°C in Januari
  • Regen: 710 mm per jaar, gemiddeld 59 mm per maand
  • Droogste maanden: 3,9 mm in Augustus, 5,1 mm in Juli en 25 mm in Juni
  • Natste maanden: 119 mm in Januari, 110 mm in November en 104 mm in Maart
  • Sneeuwval: 1,0 cm per jaar

Klimaattabel van Douar Lekehail

De klimaattabel van Douar Lekehail toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Douar Lekehail te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 16 19 21 24 29 34 39 38 33 28 21 18
Nachttemperatuur (°C) 6 8 9 11 15 19 24 23 19 15 10 8
Regen (mm) 119 77 104 71 29 25 5,1 3,9 34 34 110 98
Sneeuw (cm) 0,1 0,9 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 5 6 7 8 9 9 8 7 6 4 4
Beste reismaand No Yes No Yes Yes No No No No Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Douar Lekehail

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Douar Lekehail, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Douar Lekehail, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Douar Lekehail

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Douar Lekehail, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Douar Lekehail, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Douar Lekehail

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Douar Lekehail, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Douar Lekehail, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Douar Lekehail

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Douar Lekehail, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Douar Lekehail, Algerije

Temperatuur per jaar in Douar Lekehail

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Douar Lekehail, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Douar Lekehail, Algerije

Regensom per jaar in Douar Lekehail

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Douar Lekehail, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Douar Lekehail, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Douar Lekehail

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Douar Lekehail, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Douar Lekehail, Algerije

Ervaringen met het weer in Douar Lekehail

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Douar Lekehail geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Douar Lekehail achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Douar Lekehail per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Douar Lekehail en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Douar Lekehail kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.