Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Dar Zouah Ali?

Het klimaat van Dar Zouah Ali kent een gemiddelde jaartemperatuur van 25°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 14°C en stijgen tot 36°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 775 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Dar Zouah Ali kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 6,3 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Dar Zouah Ali is April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Dar Zouah Ali te bezoeken.

Temperature 14 tot 36°C
Rain 775 mm
Snow 6,3 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 25°C
  • Hoogste temperatuur: 36°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 14°C in Januari
  • Regen: 775 mm per jaar, gemiddeld 65 mm per maand
  • Droogste maanden: 4,9 mm in Juli, 28 mm in Augustus en 30 mm in Juni
  • Natste maanden: 111 mm in Januari, 110 mm in Maart en 94 mm in November
  • Sneeuwval: 6,3 cm per jaar

Klimaattabel van Dar Zouah Ali

De klimaattabel van Dar Zouah Ali toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Dar Zouah Ali te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 14 16 18 22 26 32 36 35 30 26 20 15
Nachttemperatuur (°C) 3 4 6 9 12 18 20 20 18 13 9 4
Regen (mm) 111 83 110 42 68 30 4,9 28 51 59 94 94
Sneeuw (cm) 5,1 1,0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0,2
UV-index 5 6 6 8 8 8 9 8 8 6 5 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Dar Zouah Ali, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Dar Zouah Ali, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Dar Zouah Ali, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Dar Zouah Ali, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Dar Zouah Ali, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Dar Zouah Ali, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Dar Zouah Ali, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Dar Zouah Ali, Algerije

Temperatuur per jaar in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Dar Zouah Ali, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Dar Zouah Ali, Algerije

Regensom per jaar in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Dar Zouah Ali, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Dar Zouah Ali, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Dar Zouah Ali

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Dar Zouah Ali, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Dar Zouah Ali, Algerije

Ervaringen met het weer in Dar Zouah Ali

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Dar Zouah Ali geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Dar Zouah Ali achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Dar Zouah Ali per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Dar Zouah Ali en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Dar Zouah Ali kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.