Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Dar er Razi?

Het klimaat van Dar er Razi kent een gemiddelde jaartemperatuur van 23°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 12°C en stijgen tot 34°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 431 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Dar er Razi kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 20 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Dar er Razi is April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Dar er Razi te bezoeken.

Temperature 12 tot 34°C
Rain 431 mm
Snow 20 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 23°C
  • Hoogste temperatuur: 34°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 12°C in Januari
  • Regen: 431 mm per jaar, gemiddeld 36 mm per maand
  • Droogste maanden: 4,0 mm in Juli, 9,4 mm in Augustus en 23 mm in Juni
  • Natste maanden: 59 mm in November, 55 mm in Maart en 54 mm in Januari
  • Sneeuwval: 20 cm per jaar

Klimaattabel van Dar er Razi

De klimaattabel van Dar er Razi toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Dar er Razi te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 12 14 15 20 24 30 34 33 29 23 17 14
Nachttemperatuur (°C) 2 3 5 8 12 17 20 20 17 12 8 4
Regen (mm) 54 27 55 37 46 23 4,0 9,4 33 31 59 52
Sneeuw (cm) 11 3,7 1,9 0 0 0 0 0 0 0 0 2,8
UV-index 5 5 6 8 8 7 8 7 6 5 4 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Dar er Razi

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Dar er Razi, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Dar er Razi, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Dar er Razi

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Dar er Razi, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Dar er Razi, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Dar er Razi

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Dar er Razi, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Dar er Razi, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Dar er Razi

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Dar er Razi, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Dar er Razi, Algerije

Temperatuur per jaar in Dar er Razi

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Dar er Razi, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Dar er Razi, Algerije

Regensom per jaar in Dar er Razi

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Dar er Razi, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Dar er Razi, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Dar er Razi

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Dar er Razi, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Dar er Razi, Algerije

Ervaringen met het weer in Dar er Razi

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Dar er Razi geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Dar er Razi achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Dar er Razi per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Dar er Razi en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Dar er Razi kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.