Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Bir Roubeï?

Het klimaat van Bir Roubeï kent een gemiddelde jaartemperatuur van 27°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 15°C en stijgen tot 40°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 174 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Bir Roubeï kan verwachten.

De beste reistijd voor Bir Roubeï is Februari tot Mei, Oktober en November. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Bir Roubeï te bezoeken.

Temperature 15 tot 40°C
Rain 174 mm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 27°C
  • Hoogste temperatuur: 40°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 15°C in Januari
  • Regen: 174 mm per jaar, gemiddeld 15 mm per maand
  • Droogste maanden: 5,6 mm in Juli, 8,1 mm in Augustus en 8,4 mm in Februari
  • Natste maanden: 31 mm in Mei, 19 mm in Maart en 18 mm in April

Klimaattabel van Bir Roubeï

De klimaattabel van Bir Roubeï toont de gemiddelde temperaturen, regen en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Bir Roubeï te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 15 18 21 26 30 36 40 39 34 27 20 16
Nachttemperatuur (°C) 4 5 8 12 16 22 25 24 20 14 8 5
Regen (mm) 11 8,4 19 18 31 15 5,6 8,1 17 18 14 8,6
UV-index 5 6 7 8 8 9 9 8 7 6 5 4
Beste reismaand No Yes Yes Yes Yes No No No No Yes Yes No

Gemiddelde temperatuur per maand in Bir Roubeï

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Bir Roubeï, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Bir Roubeï, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Bir Roubeï

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Bir Roubeï, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Bir Roubeï, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Bir Roubeï

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Bir Roubeï, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Bir Roubeï, Algerije

Temperatuur per jaar in Bir Roubeï

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Bir Roubeï, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Bir Roubeï, Algerije

Regensom per jaar in Bir Roubeï

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Bir Roubeï, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Bir Roubeï, Algerije

Ervaringen met het weer in Bir Roubeï

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Bir Roubeï geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Bir Roubeï achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Bir Roubeï per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Bir Roubeï en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Bir Roubeï kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.