Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Bazer Sakra?

Het klimaat van Bazer Sakra kent een gemiddelde jaartemperatuur van 23°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 12°C en stijgen tot 35°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 363 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Bazer Sakra kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 12 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Bazer Sakra is April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Bazer Sakra te bezoeken.

Temperature 12 tot 35°C
Rain 363 mm
Snow 12 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 23°C
  • Hoogste temperatuur: 35°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 12°C in Januari
  • Regen: 363 mm per jaar, gemiddeld 30 mm per maand
  • Droogste maanden: 2,6 mm in Juli, 13 mm in Augustus en 21 mm in Juni
  • Natste maanden: 53 mm in November, 43 mm in Maart en 43 mm in Mei
  • Sneeuwval: 12 cm per jaar

Klimaattabel van Bazer Sakra

De klimaattabel van Bazer Sakra toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Bazer Sakra te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 12 14 16 20 25 31 35 34 29 24 17 13
Nachttemperatuur (°C) 2 2 4 8 11 17 20 20 17 12 7 3
Regen (mm) 38 22 43 33 43 21 2,6 13 29 33 53 32
Sneeuw (cm) 5,7 2,0 0,7 0 0 0 0 0 0 0 0,1 2,8
UV-index 5 6 6 8 7 8 9 7 6 5 5 4
Beste reismaand No No No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Bazer Sakra

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Bazer Sakra, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Bazer Sakra, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Bazer Sakra

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Bazer Sakra, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Bazer Sakra, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Bazer Sakra

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Bazer Sakra, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Bazer Sakra, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Bazer Sakra

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Bazer Sakra, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Bazer Sakra, Algerije

Temperatuur per jaar in Bazer Sakra

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Bazer Sakra, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Bazer Sakra, Algerije

Regensom per jaar in Bazer Sakra

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Bazer Sakra, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Bazer Sakra, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Bazer Sakra

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Bazer Sakra, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Bazer Sakra, Algerije

Ervaringen met het weer in Bazer Sakra

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Bazer Sakra geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Bazer Sakra achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Bazer Sakra per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Bazer Sakra en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Bazer Sakra kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.