Zoeken Menu

Hoe is het klimaat in Aït Ziri?

Het klimaat van Aït Ziri kent een gemiddelde jaartemperatuur van 26°C. Gedurende het jaar kan de gemiddelde maandtemperatuur dalen tot 17°C en stijgen tot 36°C.

Jaarlijks valt er ongeveer 807 mm regen. Dit geeft een goed overzicht van hoeveel regen je in Aït Ziri kan verwachten. Daarnaast valt er jaarlijks ongeveer 1,0 cm sneeuw.

De beste reistijd voor Aït Ziri is Februari, April tot Juni, September en Oktober. In deze periode heb je een aangename temperatuur en niet te veel regen om Aït Ziri te bezoeken.

Temperature 17 tot 36°C
Rain 807 mm
Snow 1,0 cm
  • Gemiddelde jaartemperatuur: 26°C
  • Hoogste temperatuur: 36°C in Juli
  • Laagste temperatuur: 17°C in Januari
  • Regen: 807 mm per jaar, gemiddeld 67 mm per maand
  • Droogste maanden: 2,5 mm in Juli, 3,9 mm in Augustus en 25 mm in Juni
  • Natste maanden: 164 mm in November, 130 mm in Januari en 110 mm in Maart
  • Sneeuwval: 1,0 cm per jaar

Klimaattabel van Aït Ziri

De klimaattabel van Aït Ziri toont de gemiddelde temperaturen, regen, sneeuw en UV-index per maand. De tabel geeft voor elke maand een overzicht van de gemiddelde dag- en nachttemperaturen in graden Celsius, de totale hoeveelheid regen in millimeters, de totale hoeveelheid sneeuwval in centimeters en de UV-index. Tenslotte wordt aangegeven welke maanden het meest geschikt zijn om naar Aït Ziri te gaan op basis van deze klimaatgegevens.

  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Dagtemperatuur (°C) 17 18 20 23 26 31 36 35 32 28 22 19
Nachttemperatuur (°C) 7 7 9 11 15 18 22 22 20 16 12 9
Regen (mm) 130 68 110 53 48 25 2,5 3,9 31 61 164 110
Sneeuw (cm) 0,5 0,5 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
UV-index 5 5 6 7 8 8 8 8 7 6 4 4
Beste reismaand No Yes No Yes Yes Yes No No Yes Yes No No

Gemiddelde temperatuur per maand in Aït Ziri

Deze grafiek toont de gemiddelde maximumtemperaturen per maand in Aït Ziri, Algerije. De temperaturen zijn weergegeven in graden Celsius en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten temperaturen per maand van de afgelopen jaren.

Temperatuur per maand in Aït Ziri, Algerije

Gemiddelde regenval per maand in Aït Ziri

Deze grafiek toont hoeveel regen er in Aït Ziri, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid regen is gemeten in millimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten regenval per maand van de afgelopen jaren.

Regen per maand in Aït Ziri, Algerije

Gemiddelde sneeuwval per maand in Aït Ziri

Deze grafiek toont hoeveel sneeuw er in Aït Ziri, Algerije gemiddeld per maand valt. De hoeveelheid sneeuwval is gemeten in centimeters en het gemiddelde is berekend op basis van de gemeten sneeuwval per maand van de afgelopen jaren.

Sneeuwval per maand in Aït Ziri, Algerije

Gemiddelde UV-index per maand in Aït Ziri

Deze grafiek toont de gemiddelde UV-index per maand in Aït Ziri, Algerije. De UV-index geeft de intensiteit van de ultraviolette straling aan en loopt van 0 tot maximaal 11.

UV-index per maand in Aït Ziri, Algerije

Temperatuur per jaar in Aït Ziri

Deze grafiek toont de gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Aït Ziri, Algerije. De jaartemperatuur, uitgedrukt in graden Celsius, is de gemiddelde temperatuur van alle twaalf temperaturen per maand bij elkaar opgeteld van dat jaar.

Temperatuur per jaar per jaar in Aït Ziri, Algerije

Regensom per jaar in Aït Ziri

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid regen die in de afgelopen jaren is gevallen in Aït Ziri, Algerije. De totale regensom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid regen die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Neerslag per jaar in Aït Ziri, Algerije

Sneeuwsom per jaar in Aït Ziri

Deze grafiek toont de jaarlijkse totale hoeveelheid sneeuw die in de afgelopen jaren is gevallen in Aït Ziri, Algerije. De totale sneeuwsom per jaar, gemeten in centimeters, is de opgetelde hoeveelheid sneeuw die in de twaalf maanden van dat jaar is gevallen.

Sneeuwval per jaar in Aït Ziri, Algerije

Ervaringen met het weer in Aït Ziri

Schrijf je eigen beoordeling

Ben je ooit in Aït Ziri geweest?

Laat je ervaringen met het weer in Aït Ziri achter.

Je e-mail zal niet in de recensie verschijnen en wordt niet aan derden doorgegeven.

Het gemiddelde weer in Aït Ziri per maand

Klik op een maand hieronder en bekijk in detail hoe het weer normaal is in Aït Ziri en wat je kunt verwachten. Gebaseerd op de historische weergegevens van Aït Ziri kun je voor elke dag van de maand de gemiddelde temperatuur, regen, wind en UV-index bekijken.