Beste reistijd Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān, Afghanistan

De beste reistijd voor Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān in Afghanistan is van april t/m oktober, waarin je een aangename tot hete temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is 32°C in juli en de laagste is 5°C in januari.


Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān heeft een landklimaat. Het gemiddelde klimaat van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān, de maandtemperatuur of wanneer de meeste regen of sneeuw valt kun je hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid voor je volgende reis of vakantie. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
5°C 6°C 13°C 20°C 26°C 30°C 32°C 31°C 28°C 21°C 13°C 8°C
25
mm
69
mm
40
mm
33
mm
17
mm
5
mm
1
mm
2
mm
2
mm
3
mm
13
mm
8
mm


Klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān heeft een landklimaat. In de zomer is het warm en droog en in de winter is het koud en nat. De gemiddelde jaartemperatuur voor Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is 17°C en er valt in een jaar tijd 103 mm regen. Het is er 294 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 35% en een UV-index van 4.


Klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

 
Overdag
Nacht
Neerslag
Dagen
regen
Dagen
sneeuw
Dagen
droog
Zonuren
per dag
Windkracht
in Bft
UV-index
  Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Overdag 5°C 6°C 13°C 20°C 26°C 30°C 32°C 31°C 28°C 21°C 13°C 8°C
Nacht -7°C -5°C 2°C 9°C 14°C 17°C 19°C 18°C 14°C 8°C 2°C -4°C
Neerslag 25
mm
69
mm
40
mm
33
mm
17
mm
5
mm
1
mm
2
mm
2
mm
3
mm
13
mm
8
mm
Dagen
regen
7 9 9 10 8 2 1 1 1 2 5 3
Dagen
sneeuw
6 6 2 0 0 0 0 0 0 0 1 2
Dagen
droog
18 13 20 20 23 28 30 30 29 29 24 26
Zonuren
per dag
3 3 4 5 5 5 5 5 4 3 3 3
Windkracht
in Bft
2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 2 3 5 5 6 7 6 5 4 2 2
 

Lente klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān (mrt-mei)

In de lente is het in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān gemiddeld 25°C. Er valt in totaal 55 mm neerslag op 20 dagen. Het is 71 dagen droog in de lente.

Zomer klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān (jun-aug)

In de zomer is het in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān gemiddeld 30°C. Er valt in totaal 5 mm neerslag op 3 dagen. Het is 89 dagen droog in de zomer.

Herfst klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān (sep-nov)

In de herfst is het in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān gemiddeld 14°C. Er valt in totaal 24 mm neerslag op 10 dagen. Het is 79 dagen droog in de herfst. Gemiddeld valt er op 3 dagen sneeuw in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Winter klimaat Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān (dec-feb)

In de winter is het in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān gemiddeld 8°C. Er valt in totaal 134 mm neerslag op 25 dagen. Het is 51 dagen droog in de winter. Gemiddeld valt er op 14 dagen sneeuw in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān januari

Gemiddeld is het maximaal 5°C in januari in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de -7°C. Er valt in januari op 7 Dagen neerslag met een totaal van 25 mm. Het is deze maand 18 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en gemiddeld sneeuwt het 6 Dagen in januari.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān februari

Gemiddeld is het maximaal 6°C in februari in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de -5°C. Er valt in februari op 9 Dagen neerslag met een totaal van 69 mm. Het is deze maand 13 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en gemiddeld sneeuwt het 6 Dagen in februari.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān maart

Gemiddeld is het maximaal 13°C in maart in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 2°C. Er valt in maart op 9 Dagen neerslag met een totaal van 40 mm. Het is deze maand 20 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en gemiddeld sneeuwt het 2 Dagen in maart.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān april

Gemiddeld is het maximaal 20°C in april in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 9°C. Er valt in april op 10 Dagen neerslag met een totaal van 33 mm en het is deze maand 20 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān mei

Gemiddeld is het maximaal 26°C in mei in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 14°C. Er valt in mei op 8 Dagen neerslag met een totaal van 17 mm en het is deze maand 23 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān juni

Gemiddeld is het maximaal 30°C in juni in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 17°C. Er valt in juni op 2 Dagen neerslag met een totaal van 5 mm en het is deze maand 28 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān juli

Gemiddeld is het maximaal 32°C in juli in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 19°C. Er valt in juli op 1 Dag neerslag met een totaal van 1 mm en het is deze maand 30 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān augustus

Gemiddeld is het maximaal 31°C in augustus in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 18°C. Er valt in augustus op 1 Dag neerslag met een totaal van 2 mm en het is deze maand 30 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān september

Gemiddeld is het maximaal 28°C in september in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 14°C. Er valt in september op 1 Dag neerslag met een totaal van 2 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān oktober

Gemiddeld is het maximaal 21°C in oktober in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 8°C. Er valt in oktober op 2 Dagen neerslag met een totaal van 3 mm en het is deze maand 29 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān november

Gemiddeld is het maximaal 13°C in november in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de 2°C. Er valt in november op 5 Dagen neerslag met een totaal van 13 mm. Het is deze maand 24 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en gemiddeld sneeuwt het 1 Dag in november.

Weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān december

Gemiddeld is het maximaal 8°C in december in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en minimaal rond de -4°C. Er valt in december op 3 Dagen neerslag met een totaal van 8 mm. Het is deze maand 26 Dagen droog in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān en gemiddeld sneeuwt het 2 Dagen in december.

14 daagse weersverwachting Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

Het weer voor Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān in Afghanistan wordt de komende 14 dagen °C en het blijft alle dagen droog.

Weersverwachting deze week

Dag Weer Max Min Neerslag Kans UV

Weersverwachting volgende week

Dag Weer Max Min Neerslag Kans UV

Ervaringen weer Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

Ben je in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān geweest?

Laat je ervaring met het weer van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.
Door het versturen van de gegevens ga je akkoord met ons privacybeleid

Veelgestelde vragen

Waar ligt Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān ligt in Afghanistan. Het ligt in een kaarsrechte lijn op 5.330 km van Utrecht.

De coördinaten van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān zijn:
Latitude: 34.1727
Longitude: 68.626127

De GPS coördinaten zijn 34° 10' N, 68° 37' E

Hoelang is het vliegen naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

De vliegtijd vanaf Amsterdam Schiphol naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is ongeveer 7 u. 30 min.
Bekijk dichtsbijzijnde vliegvelden

Hoe groot is Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

De oppervlakte van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is 82 km².

Hoe laat is het in Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

Wat is de valuta van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

In Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān wordt de Afghaanse Afghani (AFN) gebruikt om mee te betalen.

Wat is het netnummer van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān?

Het netnummer om naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān te bellen is +93.

Vliegtickets naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

De 2 dichtstbijzijnde vliegvelden bij Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān zijn:

Via onze onderstaande partners vind je de goedkoopste vliegtickets naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān. Klik op een logo om naar de website te gaan of bekijk direct via Skyscanner de goedkoopste vliegtickets van alle vliegtuigmaatschappijen.

Valuta Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

In Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān wordt de Afghaanse Afghani gebruikt om mee te betalen.

Wisselkoers Afghaanse Afghani (AFN) 15 juni 2021

1 Afghaanse Afghani = 0,01 Europese Euro
100 Afghaanse Afghani = 1,10 Europese Euro

1 Europese Euro = 91,11 Afghaanse Afghani
100 Europese Euro = 9.110,80 Afghaanse Afghani

Wisselkoers app installeren

Het kan lastig zijn om zelf de koers om te rekenen. Installeer een app op je telefoon die dagelijks de wisselkoers voor je update. Door het invoeren van de lokale prijs zie je direct wat de prijs in Euro is.

Bankpas activeren voor buitenland

Bankpassen zijn standaard geblokkeerd voor gebruik buiten Europa. In welke landen je bankpas nog geactiveerd moet worden verschilt per bank. Als je naar Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān gaat dan moet je daarom van tevoren bij je eigen bank controleren of je je bankpas nog moet deblokkeren. Dit kun je in de meeste gevallen zelf doen via internetbankieren of bel hiervoor je bank.

Betaal met je bankpas

Als je betaalt met je bankpas dan is dit goedkoper dan via een creditcard. Daarnaast is dit goedkoper dan contant geld opnemen. Hiervoor betaal je vaak een bepaald percentage extra aan bankkosten. Binnen de Eurozone betaal je geen extra kosten voor pinnen of geld opnemen.

Creditcard meenemen

Neem naast je eigen bankpas ook een creditcard mee. Als je bankpas niet geaccepteerd wordt dan heb je nog een creditcard die je kunt gebruiken. Weet je je pincode(s) niet meer? Vraag deze minimaal 1 week voor je vakantie aan, dan ontvang je je code nog op tijd in huis.

Geld ter plaatse pinnen

Je kunt de dichtsbijzijnde geldautomaat vinden via verschillende apps zoals:

MasterCard ATM Hunter
Download Android
Download Apple

MasterCard Nearby
Download Android
Download Apple

Kaartlezer meenemen

Als je in het buitenland geld moet overmaken dan heb je soms de kaartlezer van je bank nodig. Neem deze mee, zodat je makkelijk geld kunt overboeken.

Tijdsverschil Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

In Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is het nu 02:19 uur 's nachts op woensdag 16 juni 2021. Dat is 2,5 uur later dan in Nederland. De tijdzone van Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān is Asia/Kabul en de Greenwich time is UTC+04:+04.

Reisadvies Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān

Reisadvies voor Afghanistan

Reis en verblijf niet in Afghanistan. Door gewapende conflicten en aanslagen is de veiligheidssituatie in heel Afghanistan erg slecht. Vanaf 1 mei 2021 tot uiterlijk 11 september 2021 zullen alle Westerse militaire troepen uit Afghanistan vertrekken. Houd er rekening mee dat de veiligheidssituatie na 1 mei 2021 nog sneller kan verslechteren. Bedenk of uw verblijf in Afghanistan strikt noodzakelijk is. Zo niet, maak dan gebruik van de bestaande, maar beperkte internationale vluchten om uit Afghanistan te vertrekken. Volg de ontwikkelingen via de actuele informatie van de luchtvaartmaatschappijen. Zorg dat u een COVID-19-test doet, veel luchtvaartmaatschappijen vragen hier om. Ook voor reizen naar Nederland is een COVID-19-test verplicht. De Nederlandse ambassade in Kaboel kan Nederlanders niet ondersteunen of evacueren in extreme noodsituaties. Controleer of uw registratie bij de ambassade via de informatieservice nog actueel is. Lees het hele reisadvies.

Qal‘ah-ye Muḩammad Ḩasan Khān hoort bij Afghanistan. Bekijk het actuele reisadvies voor Afghanistan op de site van de Rijksoverheid.

Laatste update: 28 april 2021 om 13:55
Bron: Nederlandwereldwijd.nl - Rijksoverheid