Voorbereidingen voor als je bijna op vakantie gaat

Voorbereidingen voor als je bijna op vakantie gaat

De vakantie staat voor de deur, eindelijk hoor ik je denken! Wat heb je allemaal nodig om op vakantie te gaan. Het is altijd een drukte van jewelste op vakantie gaan. Het huis moet schoon. Alle leuke kleren die mee gaan zitten natuurlijk de week ervoor in de was. Nog niet te beginnen of het eten wat nog in de koelkast ligt. Er zijn heel veel voorbereidingen die getroffen moeten worden voordat je op vakantie kunt gaan. Om alles nog een keer op een rijtje te krijgen helpen we je een handje.

Ik ga op vakantie en ik neem mee

Wat je mee neemt op vakantie is afhankelijk van de bestemming. Ga je naar een warm land dan neem je geen winterjas mee. Hierdoor is het altijd weer even bedenken wat je precies nodig hebt. Dit is helemaal het geval als je last minute op vakantie gaat.

Bij een last minute vakantie is het altijd, maar de vraag welke kleren schoon zijn. Heb je de juiste benodigdheden in huis of moet je nog snel naar de winkel om bijvoorbeeld zonnebrand te halen. Was het luchtbed nog heel of moet je toch een nieuwe hebben. Hierbij is het belangrijk om een lijstje te maken met producten die hebt of nodig hebt.

Met een lijstje kun je precies afstrepen wat je al hebt ingepakt. Wat je nog moet pakken of wat er gekocht moet worden. Met dit systeem kun je wel op vakantie wetende dat je alles ingepakt hebt. Dit systeem werkt super goed voor ons. We zitten niet met heb ik dit nu wel of niet ingepakt. Het scheelt een hoop denkwerk wat je nodig hebt voor het uitkiezen van de leukste activiteiten.

Vrouw die koffer inpakt schrijft een inpaklijst

Snel reserveren op vakantie

Bij het boeken van een last minute kan het soms lastig zijn om leuke activiteiten erbij te boeken. Hierom zodra dat je boeking is bevestigd ga op zoek naar leuke uitstapjes en bekijk of er nog kaarten beschikbaar zijn. Want het is natuurlijk zonde om de mooiste bezienswaardigheden mis te lopen. Bij het halen van de tickets zorg wel dat je altijd bij de officiële kanalen koopt. Via derde kanalen kopen kan maar hier is het mogelijk dat je meer betaald dan nodig.

Reis je alleen, dan is het vaak nog mogelijk om bij een bestaande groep aan te sluiten. Boek je voor een groep, dan is het aan te raden direct van tevoren te boeken. Hiermee heb je de beste prijzen en verzekerd van een plek. Let op dat in het buitenland vaak een creditcard verplicht is bij het maken van een reservering.

Extra opletten bij reizen buiten europa

Als je op vakantie gaat buiten europa dan zijn er een aantal zaken waar je extra op moet letten. Denk hierbij aan het hebben van een paspoort. Daarnaast is het bij sommige landen ook noodzaak dat je extra vaccinaties hebt. Dit is bijvoorbeeld zo als je naar Azië of naar landen in afrika afreist.

Daarnaast moet je ook kijken of er nog visa beperkingen zijn. Je mag namelijk niet overal even lang blijven. Online zijn er verschillende overzichten te vinden over landen waar je wel of geen visum nodig hebt om het land binnen te komen. Dit is van noodzaak als je bijvoorbeeld op een lange reis gaat door meerdere landen.