Ga jij dit jaar ook een paar keer op vakantie?

Ga jij dit jaar ook een paar keer op vakantie?

Het lijkt er op dat we dit jaar weer de kans grijpen om meerdere keren op vakantie te gaan. Dat bleek al tijdens de meivakantie van dit jaar toen vliegveld schiphol een enorme drukte kreeg te verwerken. En of je nu met vliegvakantie gaat, met de boot, camper of caravan, je kunt het allemaal net zo vaak plannen als je wilt nu er nauwelijks nog beperkingen zijn om de hele wereld over te reizen. Laat je van te voren echter wel goed informeren voordat je definitief op pad gaat of een vakantie boekt.

Veel Nederlanders zijn tijdens de voorjaarsvakantie al het land uitgevlogen en plannen dit jaar nog minstens twee andere reizen naar het buitenland. Ben je van plan om meerdere trips naar het buitenland te maken dan is het verstandig om je goed te verzekeren. Dat kan een doorlopende reisverzekering, een bootverzekering of een caravanverzekering zijn. Regel het wel op tijd want dan hoef je er niet steeds op te letten of je goed verzekerd bent. Dat reist toch een stuk rustiger.

Avontuurlijk

Welk type van vakantie spreekt jou het meeste aan? Lig je het liefst de hele dag aan het strand en duik je af en toe in het water om af te koelen, of ben je meer het avontuurlijke type die het hele vakantie van alles wil doen en daarom een stuk sportiever bezig is. Eigenlijk maakt het niets uit welke vakantie je gaat boeken. Ga je met de camper, met het vliegtuig of met de boot één ding is altijd belangrijk. En dat is een goede verzekering zodat je met een gerust hart de deur achter je dicht kunt trekken. Wil je weten welke verzekeringen zoal geschikt voor jouw type vakantie zijn kijk dan op Alpina.nl. Daar staan alle typen vakantieverzekeringen overzichtelijk op een rijtje.

Mobiel

Caravans op een camping

Ga je met een eigen voertuig zoals een motor, camper of caravan op vakantie dan is het raadzaam om daar een speciale verzekering voor te nemen. Bij lang niet iedereen is bekend dat je voor een camper of caravan een aparte verzekering kunt nemen. Heb je een dure caravan achter je auto hangen dan valt het zeker te overwegen om hiervoor een aparte caravanverzekering voor te nemen. 

Dekking

Niet elke caravanbezitter staat er bij stil of zijn kostbare huis op wielen wel goed verzekerd is. Er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. De dekking van je caravan kan per verzekeringsmaatschappij best nog verschillen. Heb je net een nieuwe caravan aangeschaft dan is een all-risk verzekering een goed idee. Kijk dan wel goed naar de polisvoorwaarden. Is bijvoorbeeld alleen de schade aan de caravan verzekerd of ook de gehele inboedel van je caravan? Geldt dat dan weer alleen voor spullen die nagelvast in de caravan zitten of ook alle bagage die zich in je rijdende huisje bevindt? 

Zo hebben liefhebbers van een caravanvakantie steeds vaker hun fiets of e-bike mee om de omgeving van de kampeerplaats te verkennen. Vooral aan de huidige generatie elektrische fietsen hangt een pittig prijskaartje. Als je er twee van in de caravan meeneemt spreek je toch al gauw over een paar duizend euro. Informeer dus wel goed of deze e-bikes zijn meeverzekerd als je die in een caravan meeneemt naar de camping. Neem dus nooit aan dat het altijd het geval is.