Wakker worden in de Ardennen: 5 wandeltips

Wakker worden in de Ardennen: 5 wandeltips

Hou je van wandelen, dan moet je beslist eens een villa huren Ardennen. In dit prachtige gebied van natuurschoon vinden zich talrijke mooie wandelroutes. Of je nu houdt van korte of lange wandelingen, uitgestrekte landschappen of steile heuvels – alles is mogelijk. En overal waar je komt heb je gegarandeerd een uitzicht waar je U tegen zegt. Ga jij op vakantie naar de Ardennen en wil je weten wat de mooiste wandelroutes zijn? Lees gauw verder!

Langs de Ninglinspo

In de buurt van een van de vele luxe vakantiehuizen in de Ardennen zijn prachtige wandelingen te maken. Zo is de rivier Ninglinspo in het zuiden van de Ardennen is de enige bergrivier van België en een prachtplek om te zien. De wandelroute brengt je langs watervalletjes, avontuurlijke paden en ander mooi natuurschoon.

De vallei van Hoëgne

Een andere mooie rivierwandeling is de route langs de Hoëgne, een zijrivier van de Vesder. De rivier is 30 kilometer lang, dus bedenkt van tevoren goed hoe ver je wilt gaan tijdens deze wandeling. Het pad is een combinatie van bospad, bruggetjes, vlonderpaden en rotsstukken. Lekker avontuurlijk! Omdat de rivier zich tussen de rotsen bevindt, wordt je tijdens je wandeling gevoerd langs kleine watervallen en beekjes.

De Hoëgne rivier in de Belgische Ardennen

De Cascatelles

De Cascatelles is een serie van kleine watervalletjes die samen één waterval vormen. Er zijn bewegwijzerde wandelingen vanuit de plaatsen Hastière en Waulsort. De watervallen stromen over kleine rotsblokken en omgevallen bomen en dat maakt het prachtig om naar te kijken. De mooie kleuren van de natuur in combinatie met het stromende water maken de Cascatelles tot een uitermate bijzondere plek om naartoe te wandelen.

Laddertjeswandeling

Ben jij een avontuurlijk ingesteld wandelaar? Dan moet je zeker naar Rochehaut voor de Laddertjeswandeling, ook wel Les Echelles de Rochehaut genoemd. Naast wandelen zul je je op deze route voornamelijk bezig houden met klimmen. Door gebruik te maken van ladders ga je langs steile rotswanden en ondertussen geniet je van een prachtig uitzicht. Nergens in de Ardennen kun je zo’n bijzondere wandeling als deze vinden, een spectaculaire belevenis!

Het bos van Gospinal

Ga je met het gezin op vakantie? Dan moet je beslist eens met z’n allen gaan wandelen in het bos van Gospinal. De wandelroute van in totaal 6 kilometer loopt voor het grootste gedeelte over asfalt en is daarom geschikt voor alle leeftijden. Onderweg kun je genieten van de prachtige bomen en riviertjes.