Waarom Rhodos je volgende vakantiebestemming moet zijn

Waarom Rhodos je volgende vakantiebestemming moet zijn

Het eiland Rhodos is een van de populairste vakantieoorden in de Middellandse Zee en zonder twijfel een van de beste plaatsen in Griekenland. Rhodos combineert een verscheidenheid aan kenmerken die het uniek maken als reisbestemming. 

Rhodos moet wel een van de mooiste eilanden in de Egeïsche Zee zijn, met kristalheldere stranden, spectaculaire zonsondergangen en uitstekend eten. Of je nu op zoek bent naar watersporten, gezinsvriendelijke stranden, rustige zandplekken of levendige strandbars om dag en nacht te feesten, je zult niet teleurgesteld worden.

Er is op Rhodos ook heel wat te zien, met tal van archeologische sites en een middeleeuwse stad die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat om te verkennen, prachtige natuur en landschappen om te bewonderen en fantastische winkelmogelijkheden. 

Maak wandelingen

Wandelen en trektochten maken is zeer populair bij veel vakantiegangers. Omdat het weer het grootste deel van het jaar perfect is, is wandelen en trektochten maken over het eiland een activiteit waar de meesten van kunnen genieten. Met zijn prachtige landschap en prachtige uitzichten langs de kustlijn biedt het eiland gewoon de perfecte omstandigheden.

Wandelen door enkele van de traditionele dorpen die niet overspoeld worden door toeristen laat je Rhodos verkennen op een manier die je anders niet mee zou maken.

Ga watersporten

Met zijn lange kustlijn en prachtige stranden is watersport waarschijnlijk de meest populaire activiteit op het eiland. Hier is een lijst van een aantal die het grootste deel van het jaar beschikbaar zijn – stand up Paddle boarding, scubaduiken, windsurfen, waterskiën en nog veel meer, dus trek je zwembroek of bikini aan en doe mee! 

Maak een uitstapje

Rhodos biedt een grote kans om de omliggende eilanden van de Dodekanesos te ontdekken. Boten vertrekken dagelijks naar alle eilanden, en de dichtstbijzijnde liggen op slechts een paar uur rijden, waardoor deze ideaal zijn voor een dagelijkse excursie. Het populairste eiland dat jaarlijks wordt bezocht is het eiland Symi met zijn classicistische huizen, sierlijke kerken en het bekende klooster van de aartsengel Michael Panormitis.

Je kunt ook meer de markt opgaan en genieten van jachten, catamarans of motorboten tijdens een privétour. Of geniet van gezamenlijke cruises naar locaties rond Rhodos, waaronder de eilanden Halki of Symi en nog veel meer.

Bezoek de historie

Als je van archeologische sites houdt, dan is een bezoek aan Lindos een must. Lindos is een van de meest indrukwekkende archeologische sites die je zal zien tijdens een vakantie op Rhodos, met een natuurlijk landschap en een foto perfecte stad ideaal voor je Insta feed! Hoewel je de belangrijkste archeologische monumenten op de acropolis vindt, zijn er ook interessante ruïnes verspreid over verschillende punten in de stad en er net buiten.

Om bij de acropolis te komen, moet je een steile heuvel oplopen, dus verstandig schoeisel is aan te raden. De eerste ruïnes die je tegenkomt zijn de middeleeuwse muren, vestingwerken die in het begin van de 14e eeuw door de kruisvaarders werden gebouwd.

Of ga fietsen

Fietsen wordt elk jaar populairder op het eiland en fietsen kunnen tegenwoordig bijna overal worden gehuurd. Dit is een uitstekende gelegenheid om het eiland te ontdekken door in je eigen tempo en tijd de route te nemen die je wilt en je reis te combineren met een sportieve activiteit.

Terwijl de kust uitstekende routes biedt, zijn er ook een aantal zeer interessante mountainbikeroutes. Je kunt ook deelnemen aan een van de begeleide tochten die je door de bosgebieden en de nabijgelegen toeristische resorts voeren.