De ultieme vakantie voor de adrenalinejunk: op naar de Ardennen

De ultieme vakantie voor de adrenalinejunk: op naar de Ardennen

Voor wie houdt van gave uitzichten, spannende hoogtes en prachtige natuur, is een vakantie op een vakantiepark in België zeker een goede keuze. Want naast al die aardige mensen met hun vriendelijke accent, is er een andere kant van België met meer rust en pure natuur: de Ardennen.

Als echte adrenalinejunk hoop je natuurlijk dat zelfs tijdens je vakantie die adrenaline door je bloed heen giert. Wanneer je kiest voor een vakantiehuis in de Ardennen, weet je zeker dat dit zal gaan gebeuren. Waar moet je dan heen vraag je je misschien af… laat me het uitleggen.

Je kan zelf de natuur in gaan en kijken waar je beland, maar om op een veilige manier aan je dagelijkse hoeveelheid adrenaline te komen, kan je er ook voor kiezen om naar een avontuurpark te komen. Daar zijn er genoeg van in de Ardennen, dus dan zit je altijd goed.

Waar hou jij van?

Ga je kajakken door een van de vele robuuste rivieren en beekjes? De stroming neemt je mee tijdens een tocht over het prachtige water van de Ardennen. Het is echter geen relaxend vaartochtje: nee, je moet werken voor de vooruitgang, omgaan met de golfjes en anticiperen op mogelijke gevaren. Als daarvan de adrenaline niet aangewakkerd wordt, weten wij het ook niet meer.

Leuk dat kajakken, maar misschien neem jij veel liever een vrije val om vervolgens boven een zestig meter diepe kloof te schommelen. Dat klinkt wel adrenalinewaardig, niet? Door de lucht seizen, die druk in je lichaam terwijl de wind door je haren raust… dit is een activiteit voor de echte waaghalzen.

Rustig aan doen?

Iets minder heftig maar toch wat spanning voelen? Je kan natuurlijk ook gewoon gaan hiken door de natuur. Daar waar zoveel verschillende soorten van leven te zien zijn, voel je de pure vrijheid. Waar komt de adrenaline dan bij kijken? Alleen wandelen door bossen is het niet: ook in de Ardennen zijn er grotten om te verkennen. En naast de ‘normale’ paden, kun je je ook schrap zetten voor een steilere weg hier en daar. Het hiken wordt een echte klim wanneer je de juiste routes kiest.

Vliegen… of vallen?

Voor wie het echt bont wil maken, is er een optie waar een vliegtuig bij betrokken is. Het vliegtuig neemt je mee naar boven de bossen en bergen. Wat er dan gebeurt? Je springt! Vallen of vliegen, hoe je het ook wilt omschrijven, jij gaat die adrenalinekick voelen in je hele lichaam.

Hoe avontuurlijk je het ook gaat hebben, één ding is zeker: in de Ardennen zijn er genoeg mogelijkheden. Dus, wanneer kom jij de waaghals uithangen in het mooie België?