Beste reistijd voor een vakantie in Scandinavië

Beste reistijd voor een vakantie in Scandinavië

Ben jij al eens in Scandinavië geweest? Noorwegen, Finland en Zweden hebben je ontzettend veel te bieden. Trek door de ongerepte natuur met de beste pop-up tent, geniet van sfeervolle steden als Oslo en Stockholm en trek naar het noorden om het noorderlicht te kunnen aanschouwen. Het leuke aan onder meer Noorwegen is de mogelijkheid om hier in het wild te kamperen. Waar dit in Nederland niet langer is toegestaan, heb je deze optie in de Scandinavische landen op veel plekken nog wel. Er is niets leuker, dan met een pop-up tent in de wilde natuur te overnachten. Zorg voor een goede voorbereiding; de wilde natuur in Scandinavië biedt je maar weinig voorzieningen.

In dit artikel lees je meer over de beste reistijd voor een vakantie naar Scandinavië. Welk seizoen leent zich het beste voor een trektocht met een pop-up tent? Kies je voor een vakantie in de camper, dan heb je doorgaans meer mogelijkheden; je bent minder afhankelijk van het weer.

Trek in de zomermaanden naar Scandinavië

Het leuke aan Scandinavië is het feit, dat het hier het hele jaar door mooi is. Geniet in de wintermaanden van de sneeuw die je er vindt en de temperaturen ver onder nul, zeker in het noorden van Noorwegen en Zweden. In de zomer is het er warmer, met temperaturen tussen de 13 en 18 graden Celsius in het noordelijk deel. Iets meer in het zuiden ligt de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het maakt de zomermaanden, van mei tot en met augustus, de beste periode voor een kampeervakantie in Scandinavië. In de herfst en winter is het er al snel te koud voor het overnachten in een pop-up tent.

Tip: houd rekening met de kans op regen in Scandinavische landen. Gemiddeld valt er zo’n zes centimeter regen per maand in het hoogseizoen. Dit is veel meer dan in Zuid-Europese landen. Kies voor een pop-up tent bestand tegen regen en wind.

Finland bezoeken tijdens de Finse Indian Summer

Ben jij bekend met de Finse Indian Summer? Het is de periode waarin de dagen korter worden, vaak vanaf begin september. Dit is hét moment om het noorderlicht te bekijken in Fins Lapland. Het is er in deze periode veel minder koud, dan wanneer je Fins Lapland in november of december bezoekt. Toch leent ook september zich bepaald niet voor een kampeervakantie; overnacht in hotels, of bijvoorbeeld in een te verwarmen camper of caravan.