Hoe ver is het naar de Malediven?

Hoe ver is het naar de Malediven?

Nu de zon zich steeds vaker laat zien, de temperaturen stijgen, de winterkleding plaats maakt voor zomerse outfits, komt de zomervakantie ook weer dichterbij. Droom jij ook al weg van parelwitte stranden, een strak blauwe lucht en een heldere zee? Wij wel. Wat dacht je van een van de reizen naar de Malediven met FTI?

De Malediven ligt op zo’n 11 uur vliegen van Nederland. Je vindt deze prachtige atollen op ongeveer 700 kilometer ten zuiden van India en 800 kilometer ten zuidwesten van Sri Lanka. Een atol is een ringvormig eiland of een ringvormige reeks van eilanden. De grootste van de Malediven is de Malé-tol. Een vakantie naar een van deze atollen is een ware droom. Je waant in een oase van rust. De perfecte plek om je terug te trekken van de drukte om ons heen.

Ongerepte natuur

Veel van de eilanden waar de Malediven uit bestaat zijn erg klein en onbewoond. Je vindt hier veel ongerepte natuur en daaromheen zeer indrukwekkende duikplekken. Ieder eiland is omringd door uitgestrekte koraalriffen. Zo leent de Malediven zich ook perfect voor een snorkel- of duiktocht. De onderwaterwereld is zo rijk aan vegetatie doordat het deel uit maakt van een vulkanische bergrug. Het water heeft ook een erg aangename temperatuur van gemiddeld 28 graden. Koud zul je het dus niet hebben.

De hoofdstad 

De hoofdstad van de Malediven is Malé, deze bevindt zich op het gelijknamige eiland. Je kunt uiteraard verblijven op dit eiland. Ligt jouw accommodatie op een ander eiland, dan wordt je vanaf hier met de boot of een sportvliegtuigje naar het juiste eiland gebracht. Echter, de hoofdstad is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Het oudste gebouw, de Oude Vrijdagsmoskee, dateert uit de 17e eeuw, is erg mooi versierd met lakwerk en heeft een gouden koepel en minaret. Het is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de Malediven. Naast deze imposante moskee, vind je op dit eiland ook het nationale museum vol met verschillende wetenswaardigheden.

De mooiste stranden

Uitzicht over het witte strand en palmbomen op de Malediven

Geniet jij er van om heel de dag op het strand te liggen en af en toe even het water in te lopen? Dan ben je sowieso op de juiste de plek. De Malediven staat bekend om haar witte stranden en kraakhelder water. Wil je de mooiste stranden bewandelen? Dan is een bezoek aan de Nilandhe, Felidhu, Meemu of Addu-atol zeker de moeite waard. Hier vind je verlaten stranden en veel ongerepte natuur.

Bijzondere attracties

Naast de parelwitte stranden, mooie bezienswaardigheden in de hoofdstad en het rijke onderwaterleven, zijn er ook bijzondere attracties. Van watervilla’s met een glazen bodem tot een rondvlucht met een watervliegtuig over de verschillende atollen. Je kunt zelfs schaatsen op de schaatsbaan op het strand! Ook is er een mogelijkheid om te dineren in een glazen onderwaterkoepel.

Wil jij je terugtrekken van de drukte, even helemaal tot rust komen, genieten van de zon, ongerepte natuur en de oase van rust? Of misschien ben je wel op zoek naar de reisbestemming voor jou en je geliefde. Hoe je het ook wend of keert, een vakantie naar de Malediven is onvergetelijk.