Ga je op vakantie? Regel deze 3 dingen vooraf

Ga je op vakantie? Regel deze 3 dingen vooraf

Staat er binnenkort een vakantie voor je op de planning? Hartstikke leuk en fijn natuurlijk! Maar voordat je op je vakantiebestemming kunt genieten moet je eerst een aantal dingen regelen. Uiteraard moet je een aantal dingen niet vergeten in te pakken, maar er zijn ook bepaalde dingen die je van tevoren even goed moet uitzoeken. Om stress te voorkomen zetten we er drie voor je op een rijtje. Dan vertrek jij straks helemaal relaxt op vakantie!

De huidige coronamaatregelen op je vakantiebestemming

Hoewel corona allang niet meer zo’n impact heeft als eerst, is het nog steeds niet helemaal verdwenen. Dat betekent dat je hier toch rekening mee moet houden als je op vakantie gaat. Zo kan het zijn dat je een geldig vaccinatiebewijs en/of een negatief testbewijs moet kunnen laten zien. Dit verschilt per land waar je heengaat.

Bovendien veranderen deze eisen ook nog steeds. Check daarom ruim van tevoren wat de regels zijn en zorg dat je het kunt laten zien. Anders zou je reis zomaar vroegtijdig kunnen eindigen en daar zit niemand op te wachten. Check ook of er in het land zelf nog maatregelen, zoals mondkapjes in het openbaar vervoer, gelden.

Parkeren bij de luchthaven

Geparkeerde auto's op een rij in de zon

Ga je op vakantie met het vliegtuig? Dan moet je natuurlijk ook naar het vliegveld toe. Met de auto is dit erg gemakkelijk, maar dan moet je jouw auto wel ergens parkeren. Rondom vliegvelden zijn vaak veel verschillende parkeerplaatsen waar tegen betaling je auto voor langere tijd mag blijven staan.

De prijs die je hiervoor betaalt wisselt per parkeerplaats en kan flink oplopen. Daarom is het verstandig om van tevoren uit te zoeken waar je bij de luchthaven wil parkeren. Dan kun je ook besparen op parkeren bij Schiphol of een andere luchthaven. Dan weet je én zeker dat je een parkeerplekje hebt én houd je meer geld over voor leuke dingen op vakantie.

De geldigheid van je paspoort controleren

Dat je je paspoort of ID kaart mee moet op vakantie, dat vergeet je niet zo snel. Toch is het goed om hier van tevoren even naar te kijken. Je identiteitsbewijs moet namelijk wel nog geldig zijn om ermee te reizen. Je wil er niet op het laatste moment achter komen dat je paspoort toch al verlopen is of op vakantie verloopt. Over het algemeen duurt het aanvragen van een nieuw paspoort vijf werkdagen. Controleer dit dus niet pas op het allerlaatste moment.

Veel plezier op vakantie!