Een adembenemend landschap! Laat je inspireren door de Costa Brava

Een adembenemend landschap! Laat je inspireren door de Costa Brava

In het noordoostelijke deel van de Spaanse kust ligt Costa Brava. Deze start aan de Franse grens bij Portbou en loopt langs de populaire badplaats genaamd Blanes. De Costa Brava is in totaal tweehonderd kilometer lang en staat erom bekend een eeuwenlange geschiedenis aan visserij en landbouw te hebben. Dit veranderde mid twintigste eeuw toen Costa Brava ontdekt werd door toeristen. Toerisme is nu de grootste inkomstenbron van de Costa Brava.

Dit komt door de populariteit die een aantal spcifieke plekken van Costa Brava heeft. Het perfecte mediterrane klimaat zorgt voor de prachtige zon en zandstranden, waardoor toeristen in de zomermaanden als bijen op de suiker afkomen.

Hoe vier je het beste vakantie in Costa Brava?

Costa Brava staat al lange tijd bekend als de ideale zomervakantie bestemming voor vele Nederlanders. Dit komt doordat Costa Brava zoveel te bieden heeft en het maar een dag duurt om er naartoe te rijden vanaf Nederland. Een van de meest wonderschone dingen van Costa Brava is de natuur die je enorm relaxt. Dit voel je gelijk wanneer je Costa Brava binnen komt rijden, maar tegenwoordig is dat niet het enige dat Costa Brava te bieden heeft. Toeristen genieten ook enorm van het eten waar Costa Brava om bekend staat en beleven de cultuur van de oude visserij/landbouw streek met volle teugen.

Costa Brava staat daarom bij sommige reisaanbieders ook bekend als Costa Barcelona. Hierdoor worden ook veel hotels, restaurants en appartementen vernoemd naar de bijnaam. Hetzelfde gebeurt echter in Barcelona en is een leuk consequentie weetje van toerisme.

Vissersboten in Tossa de Mar, Spanje

Je vakantie naar Costa Brava boeken

Een vakantie naar Costa Brava boeken doe je meestal via een van de vele reisaanbieders online. Je kan een villa huren aan de Costa Brava of wat meer bescheiden zijn en een huis huren aan de Costa Brava. Wat voor accommodatie je ook hebt, je kan er voor kiezen een all inclusive reis te boeken of alleen eentje waar het ontbijt is in inbegrepen. Het is geheel aan jou. Tevens hoef je niet met je eigen vervoer naar Costa Brava te gaan maar kun je ook gebruik maken van de vele reisopties die reisaanbieders te bieden hebben voor een vakantie naar Costa Brava.

Tip: wanneer je een vakantie boekt naar Costa Brava wordt er aangeraden ook een fiets of scooter te huren, zodat er volop genoten kan worden van het landschap, de cultuur en de stranden van Costa Brava.