Ontdekkingstocht door Noord-Amerika

Ontdekkingstocht door Noord-Amerika

Noord-Amerika bestaat uit in totaal 23 landen, maar de grootste hiervan zijn Canada, de Verenigde Staten en Mexico. In deze blog behandelen we het land Canada en hopen we je net zo verliefd te laten worden op Canada als dat wij zijn.

Canada

Canada is een groot land en uitermate geschikt voor een unieke rondreis door Canada. Het land staat bekend om zijn goede infrastructuur en is dus het perfecte land om een rondreis door te maken. De bezienswaardigheden die niet kunnen ontbreken tijdens een reis door Canada zijn de Niagara watervallen en prachtige meren, zoals de Emerald lake. Ook de plaatsen Vancouver en Toronto kunnen niet ontbreken tijdens deze reis.

De natuur

Canada staat bekend om zijn prachtige natuur, oftewel Canada is een paradijs voor natuurliefhebbers. Ruim de 30% van de oppervlaktes van Canada is bos en het merendeel van het deze gebieden is dus onbewoonbaar. Het land telt maar liefst 48 nationale parken. Je hoeft je hier dus zeker niet te vervelen. Het oudste natuurpark van Canada is de Banff National Park en bevindt zich in de Rocky mountains. Maar voor de echte natuurliefhebbers kan een bezoekje aan het Kluane National Park niet ontbreken. Dit park wordt ook wel het dak van Canada genoemd, omdat het bekend staat om zijn hoge bergtoppen.

Uitzicht over Lake Peyto in Banff National Park, Canada

De reis

Canada is een groot land, waardoor je dus veel kilometers zult moeten maken. Het is daarom aan te raden, dat je je reis goed met de afstanden bepaald en ook de tijd neemt voor deze reis. Een mooie reis maken doe je namelijk niet elk jaar. Het vergt dus de nodige planning, zodat je er optimaal van kan genieten en niet alleen de binnenkant van je auto ziet. De meest gemaakt route door Canada is die van het Oosten van Montreal tot aan het zuiden naar de plaats Vancouver. De route wordt ook wel ‘Route 99’ genoemd en is de populairste route van Canada.

Praktische informatie

Canada is een land met twee voertalen, namelijk het Engels en Frans. Hierdoor heb je bepaalde gebieden waar Frans de hoofdtaal is, zoals de provincie Quebec en New Brunswick. Voordat je naar Canada mag reizen moet het zogeheten electronic Travel Authorization formulier worden ingevuld, zonder formulier kom je het land niet in. Het betaalmiddel is de Canadese dollar.

Canada is het perfecte land voor een unieke rondreis en staat bekend om zijn mooie natuur. ‘Route 99’ is de perfecte route en brengt van het oosten naar het zuiden van het land.