Het klimaat van Lugano en de beste reistijd

Lugano in Zwitserland heeft over het algemeen een mild klimaat met warme zomers en koele winters. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 28 graden, terwijl in de winter de temperaturen kunnen dalen tot 1 graad. Neerslag valt gelijkmatig gedurende het hele jaar, met een gemiddelde van ongeveer 100 millimeter per maand. De zon schijnt regelmatig en de luchtvochtigheid is meestal redelijk gematigd. Over het algemeen geniet Lugano van aangename weersomstandigheden die het hele jaar door toeristen aantrekken. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van zowel zomer- als winteractiviteiten, dankzij de diversiteit van het klimaat. Het weer in Lugano biedt bezoekers de mogelijkheid om te genieten van de prachtige natuur en de charmante omgeving.

Het klimaat van Lugano en de beste reistijd showers-day 13°C

Klimaatdetails Lugano

  • Beste reistijd: juni t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 1°C en 28°C
  • Regen: 110 dagen per jaar en totaal 1970 mm regen
  • Sneeuw: 5 dagen per jaar
  • Zonuren: 2180 zonuren per jaar

Klimaat van Lugano

In de zomer is het warm en in de winter koud. De gemiddelde jaartemperatuur voor Lugano is 14 graden Celsius en er valt 1970 mm regen per jaar. Het is 259 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 75% en een UV-index van 3.

De warmste maand is juli met 25 graden Celsius. De koudste maand is januari met 4 graden Celsius.

Op vakantie naar Lugano?

Klimaatgemiddelden Lugano voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 4 en 25 graden Celsius en 's nachts tussen de -2 en 13 graden Celsius. Het regent 85 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 205 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 5 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3110 zonuren.

Temperatuurgrafiek Lugano

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Lugano.

Neerslaggrafiek Lugano

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Lugano.

Maximum temperatuur: tussen 4°C en 25°C
Warmste maand: 25°C in juli
Koudste maand: 4°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -2°C en 13°C
Droge dagen: 275 dagen
Dagen met regen: 85 dagen
Dagen met sneeuw: 5 dagen
Totale regensom: 205 mm
Aantal uren zon: 3110 uur

Lugano ligt in Zwitserland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Zwitserland voor meer klimaatinfo over Zwitserland of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Lugano

De beste reistijd voor Lugano in in Zwitserland is van juni t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Lugano is 25°C in juli en de laagste is 4°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Lugano.

Ervaringen met het klimaat van Lugano

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Lugano.

Romy was in Lugano in september
goed

Hoewel het af en toe regende, mocht dat de feestvreugde niet drukken. Heerlijk weer voor bezienswaardigheden en terrasjes.

Merel was in Lugano in november
redelijk

Er waren een paar mooie dagen met een heldere hemel, ideaal voor sightseeing, maar meestal was het behoorlijk koud en regenachtig. Geen sneeuw voor wintersport, geen zon om te zwemmen.

Bjorn Keijer was in Lugano in mei
goed

De vijfde ster verdween vanwege regenachtige dagen.

Jesse was in Lugano in december
goed

Er lag weinig sneeuw, wat winteractiviteiten moeilijk maakte, maar de zonnige en heldere dagen maakten het ideaal voor sightseeing. Een prachtige plek, iets minder winters dan verwacht.

Valentijn was in Lugano in juli
goed

Er is veel zon, maar soms kan er een onverwachte regenbui vallen. Er is geen zee, maar in het meer van Lugano is het heerlijk zwemmen.

Femke Heffels was in Lugano in oktober
redelijk

Het weer is wisselvallig met veel zon, maar af en toe kan er een bui vallen. Het was niet ideaal voor activiteiten in de zon of sneeuw. Goed voor sightseeing.

Berend Driehuis was in Lugano in februari
goed

Februari in Lugano was vrij mild, met wat zon maar vaak bewolkt. Gematigde temperaturen maakten excursies mogelijk, maar de winterse charme ontbrak door het gebrek aan sneeuw. Over het algemeen goed.

Coen was in Lugano in augustus
goed

Ik hield van de temperatuur van ongeveer 25°C, ideaal voor actieve ontspanning. Een paar onverwachte buien, maar ze droegen bij aan de schoonheid van het landschap.

Luuk was in Lugano in januari
goed

Hoewel het koel weer was en er wat sneeuw lag, was het landschap indrukwekkend in zijn schoonheid. We hadden meer zon verwacht.

Tessa was in Lugano in juni
goed

Zo nu en dan regent het onverwachts, maar over het algemeen is alles prima.

Ben je in Lugano geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Lugano achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Lugano

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Lugano is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Lugano in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 4 5 10 14 18 22 25 24 20 15 9 5
Min °C -2 -2 1 5 7 11 13 13 10 6 2 -2
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 7 14 12 14 20 12 11 13 10 37 49 6
Dagen regen 5 6 7 10 10 8 7 7 7 6 9 3
Dagen sneeuw 1 1 1 - - - - - - - 1 1
Dagen droog 25 21 23 20 21 22 24 24 23 25 20 27
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 8 10 10 11 12 12 9 6 5 6
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 2 3 3 4 5 5 5 4 3 2 2

Klimaat van Lugano per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Lugano? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Lugano

Vandaag is het bewolkt in Lugano en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 13 graden Celsius. De wind waait matig uit het noorden.

Bekijk het volledige weerbericht voor Lugano

Wil je weten wat voor weer het is in Lugano voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Lugano en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Lugano voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Lugano

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.