Het klimaat van Bern en de beste reistijd

In Bern, Zwitserland kunnen temperaturen variëren van -5 tot 25 graden. Neerslag is gelijkmatig verdeeld gedurende het hele jaar. Het weer is over het algemeen mild en aangenaam, met warme zomers en koude winters. De stad staat bekend om zijn mooie landschap en historische architectuur, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen. Bern heeft een gematigd klimaat en geniet van alle vier seizoenen. Winden zoals de 'Bise' kunnen af en toe waaien, wat invloed kan hebben op het weer in de regio. Over het algemeen is Bern een geweldige bestemming om te bezoeken, ongeacht het seizoen.

Het klimaat van Bern en de beste reistijd rain 6°C

Klimaatdetails Bern

  • Beste reistijd: juni t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen -5°C en 25°C
  • Regen: 123 dagen per jaar en totaal 1000 mm regen
  • Sneeuw: 20 dagen per jaar en 5 cm sneeuw
  • Zonuren: 1700 zonuren per jaar

Klimaat van Bern

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Bern is 13 graden Celsius en er valt 1000 mm regen per jaar. Het is 172 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 81% en een UV-index van 3.

De warmste maand is juli met 23 graden Celsius. De koudste maand is januari met 2 graden Celsius.

Op vakantie naar Bern?

Klimaatgemiddelden Bern voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 2 en 23 graden Celsius en 's nachts tussen de -5 en 11 graden Celsius. Het regent 136 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 292 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 39 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2897 zonuren.

Temperatuurgrafiek Bern

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Bern.

Neerslaggrafiek Bern

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Bern.

Maximum temperatuur: tussen 2°C en 23°C
Warmste maand: 23°C in juli
Koudste maand: 2°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -5°C en 11°C
Droge dagen: 190 dagen
Dagen met regen: 136 dagen
Dagen met sneeuw: 39 dagen
Totale regensom: 292 mm
Aantal uren zon: 2897 uur

Bern ligt in Zwitserland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Zwitserland voor meer klimaatinfo over Zwitserland of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Bern

De beste reistijd voor Bern in in Zwitserland is van juni t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Bern is 23°C in juli en de laagste is 2°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Bern.

Ervaringen met het klimaat van Bern

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Bern.

Eline was in Bern in november
redelijk

Hoewel de sneeuw het schilderachtig maakte, zorgde het ook voor wat ongemak tijdens de rit. Wisselt, maar is voor winteravonturiers niet onaangenaam.

Lina was in Bern in december
goed

Het wispelturige maar magische decemberweer in Bern trok mijn aandacht. Gedeeltelijk bewolkt en onvoorspelbare sneeuwval complementeerde de koele dagen ondanks de ondraaglijke kou. Winterparadijs voor koudeliefhebbers!

Roos was in Bern in augustus
goed

Zonnige maand in Bern, Zwitserland, met af en toe regen. De temperatuur was aangenaam, vaak rond de 25 graden. Er waren een paar stormachtige dagen, maar over het algemeen was het weer aangenaam.

Iris was in Bern in september
goed

Niet te warm, niet te koud. Een paar regenachtige dagen en typisch Zwitserse bergwinden maakten dit tot een authentieke ervaring. De lucht was echter prachtig blauw!

Pim was in Bern in februari
redelijk

Februari bracht gemengd weer in Bern. Er viel sneeuw, wat goed was voor het skiën, maar voor problemen zorgde in de stad. Soms is het koud, maar als de zon scheen was het erg mooi.

Daphne was in Bern in maart
redelijk

Zonnige momenten maakten plaats voor sneeuw en regen. De frisse lucht was verkwikkend, maar de extra lagen waren absoluut noodzakelijk. Verwacht deze maand geen lenteachtige temperaturen.

Feline was in Bern in april
goed

Er viel een beetje regen waardoor het weer wat onvoorspelbaar was, maar de zon overheerste. Goede temperatuur voor een wandeling door de stad.

Karel was in Bern in juni
goed

Het weer in Bern was aangenaam in juni. Mooie zonnige dagen werden afgewisseld met koele en regenachtige momenten. De temperatuur is niet te hoog, ideaal voor actieve recreatie.

Ben je in Bern geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Bern achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Bern

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Bern is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Bern in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 2 3 8 13 16 20 23 23 18 14 8 4
Min °C -4 -5 -1 2 5 9 11 11 7 4 1 -3
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 26 18 21 20 37 34 27 21 19 21 18 30
Dagen regen 8 7 11 14 17 15 16 12 11 8 8 9
Dagen sneeuw 9 10 6 2 - - - - - 1 4 7
Dagen droog 14 11 14 14 14 15 15 19 19 22 18 15
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 5 7 9 9 10 11 11 9 7 6 5
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 2 3 3 4 5 5 4 4 3 2 2

Klimaat van Bern per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Bern? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Bern

Vandaag is er veel bewolking in Bern en er valt flink wat regen. De temperatuur loopt op tot 6 graden Celsius. De wind waait matig uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Bern

Wil je weten wat voor weer het is in Bern voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Bern en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Bern voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.