Het klimaat van Grand Canyon National Park en de beste reistijd

Grand Canyon National Park in Arizona kent extreme temperaturen, met een laag van -9 en een hoog van 29 graden. Neerslag is minimaal, wat resulteert in een droog klimaat. Het weer wordt voornamelijk beïnvloed door de hoge ligging en woestijnomgeving. Overdag is het zonnig en warm, terwijl de nachten erg koud kunnen zijn. Het is belangrijk om voldoende water en zonnebrandcrème mee te nemen tijdens een bezoek aan dit prachtige natuurpark. Blijf op de hoogte van de weersvoorspellingen en neem voorzorgsmaatregelen om te genieten van al het moois dat Grand Canyon te bieden heeft.

Het klimaat van Grand Canyon National Park en de beste reistijd clear-day 28°C

Klimaatdetails Grand Canyon National Park

  • Beste reistijd: mei t/m juni, september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen -9°C en 29°C
  • Regen: 42 dagen per jaar en totaal 88 mm regen
  • Sneeuw: 27 dagen per jaar en 15 cm sneeuw
  • Zonuren: 3527 zonuren per jaar

Klimaat van Grand Canyon National Park

De zomers zijn warm en droog en in de winter heb je een koude temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Grand Canyon National Park is 18 graden Celsius en er valt 88 mm regen per jaar. Het is 296 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 43% en een UV-index van 4.

De warmste maand is juli met 30 graden Celsius. De koudste maand is januari met 6 graden Celsius.

Op vakantie naar Grand Canyon National Park?

Klimaatgemiddelden Grand Canyon National Park voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 6 en 30 graden Celsius en 's nachts tussen de -4 en 18 graden Celsius. Het regent 42 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 88 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 22 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3527 zonuren.

Temperatuurgrafiek Grand Canyon National Park

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Grand Canyon National Park.

Neerslaggrafiek Grand Canyon National Park

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Grand Canyon National Park.

Maximum temperatuur: tussen 6°C en 30°C
Warmste maand: 30°C in juli
Koudste maand: 6°C in januari
Nachttemperatuur: tussen -4°C en 18°C
Droge dagen: 301 dagen
Dagen met regen: 42 dagen
Dagen met sneeuw: 22 dagen
Totale regensom: 88 mm
Aantal uren zon: 3527 uur

Grand Canyon National Park ligt in de staat Arizona. Bekijk onze pagina over het klimaat van Arizona voor meer klimaatinfo over Arizona of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Grand Canyon National Park

De beste reistijd voor Grand Canyon National Park is mei t/m juni, september t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Grand Canyon National Park is 30°C in juli en de laagste is 6°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Grand Canyon National Park.

Ervaringen met het klimaat van Grand Canyon National Park

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Grand Canyon National Park.

Nelleke was in Grand Canyon National Park in november
goed

Overdag kan het toch best warm worden, zeker tijdens een buitenactiviteit (circa 14 graden Celsius met zon). Ochtenden, avonden en nachten super koud, temperaturen onder 0 graden Celsius.

Olaf was in Grand Canyon National Park in november
goed

Van warm naar koud op één dag, van strakblauwe luchten tot plotselinge sneeuwval. De kou maakte de ervaring echter authentieker en versterkte de schoonheid van de omgeving.

Mark was in Grand Canyon National Park in april
goed

April in de Grand Canyon was verrassend aangenaam. Hoewel het nog steeds een beetje fris was, vooral 's nachts, waren de temperaturen overdag mild en perfect om te wandelen. Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen zonnig en helder.

Merel was in Grand Canyon National Park in december
goed

Het weer was overwegend koel maar helder, perfect voor buitenactiviteiten. Overdag schommelde de temperatuur rond het nulpunt, maar 's nachts was het kouder. Een paar sneeuwbuien, maar die droegen bij aan de schoonheid van het landschap.

Dennis Wessels was in Grand Canyon National Park in januari
redelijk

Januari in het Grand Canyon National Park was een mix van heerlijk zonnige en zeer koude sneeuwdagen. Veelzijdigheid had zijn aantrekkingskracht, vooral met spectaculaire uitzichten. Wees voorzichtig op mogelijk gevaarlijke wegen.

Isaak was in Grand Canyon National Park in mei
goed

Ruim en overdag zonnig, ideaal voor een actieve vakantie. In de avond werd het aanzienlijk kouder, dus neem voldoende warme kleding mee!

Willem van Adrichem was in Grand Canyon National Park in augustus
goed

Het was een zonnige en warme dag, perfect om te wandelen en het platteland te verkennen. Wees echter op uw hoede voor plotselinge onweersbuien in de middag. Het wordt 's nachts aanzienlijk kouder, dus neem warme kleding mee.

Hugo Bertens was in Grand Canyon National Park in september
goed

Laat het weer je plezier niet bederven, neem zonnebrandcrème en water mee. Iedere avond waait er nog steeds een lekker koel briesje.

Ben je in Grand Canyon National Park geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Grand Canyon National Park achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Grand Canyon National Park

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Grand Canyon National Park is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Grand Canyon National Park in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 6 8 13 17 22 29 30 29 26 18 12 6
Min °C -3 -2 2 4 9 15 18 17 14 7 1 -4
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 12 12 9 3 5 2 7 10 4 13 4 7
Dagen regen 3 3 4 4 3 2 5 5 3 5 2 3
Dagen sneeuw 5 6 2 2 - - - - - - 2 5
Dagen droog 23 19 25 24 28 28 26 26 27 26 26 23
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 7 9 9 11 12 12 12 12 10 8 7 7
Windkracht (Bft) 2 3 3 3 3 3 2 2 2 2 3 2
UV-index 2 2 3 4 5 7 6 6 5 3 2 2

Klimaat van Grand Canyon National Park per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Grand Canyon National Park? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Grand Canyon National Park

Vandaag is het bewolkt in Grand Canyon National Park en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 28 graden Celsius. De wind waait matig uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Grand Canyon National Park

Wil je weten wat voor weer het is in Grand Canyon National Park voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Grand Canyon National Park en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Grand Canyon National Park voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Grand Canyon National Park

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.