Het klimaat van San Francisco en de beste reistijd

San Francisco, gelegen in het prachtige Californië, staat bekend om zijn gematigde klimaat het hele jaar door. De temperaturen variëren van een aangename 8 graden Celsius in de winter tot een comfortabele 23 graden Celsius in de zomer. Neerslag is regelmatig, maar niet overdreven, waardoor de stad altijd groen en levendig blijft. Door de invloed van de omliggende wateren, zoals de Stille Oceaan, kunnen de ochtenden mistig zijn, maar deze lossen vaak snel op om plaats te maken voor zonnige middagen. De wind die door de stad waait, staat bekend als de "Golden Gate Bries", wat zorgt voor een verkoelend effect op warme dagen. Over het algemeen geniet San Francisco van een aangenaam en mild klimaat, perfect voor het verkennen van alle prachtige bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.

Het klimaat van San Francisco en de beste reistijd partly-cloudy-day 19°C

Klimaatdetails San Francisco

  • Beste reistijd: september t/m november
  • Jaartemperatuur: tussen 8°C en 23°C
  • Zeetemperatuur: tussen 13°C en 15°C
  • Regen: 73 dagen per jaar en totaal 537 mm regen
  • Zonuren: 3184 zonuren per jaar

Klimaat van San Francisco

San Francisco, aan de westkust van de Verenigde Staten, is wereldberoemd om zijn iconische Golden Gate Bridge, levendige culturele scene en, niet te vergeten, zijn unieke klimaat. Dit klimaat, dat als mediterraan wordt geclassificeerd, kenmerkt zich door warme, droge zomers en milde, vochtige winters. Een gemiddelde jaartemperatuur van 17 graden Celsius en een jaarlijkse neerslag van 332 mm maken het een aantrekkelijke bestemming voor velen.

San Francisco's unieke mediterrane klimaat, met zijn warme, droge zomers en milde, vochtige winters, maakt het een aantrekkelijke bestemming voor reizigers van over de hele wereld.

De zomer: warm en uitnodigend

In tegenstelling tot veel andere regio's, ervaart San Francisco zijn warmste maand in september, met temperaturen die gemiddeld rond de 21 graden Celsius liggen. Deze periode is ideaal voor bezoekers die willen genieten van de buitenactiviteiten die de stad te bieden heeft, van wandelen in de nabijgelegen heuvels tot het verkennen van de bruisende straten en parken. De zomermaanden bieden droge dagen met een gemiddelde luchtvochtigheid van 75%, wat bijdraagt aan het comfort van het verkennen van de stad.

Winter: zacht maar vochtig

De koudste maand is januari, met een gemiddelde temperatuur van 13 graden Celsius. Hoewel dit voor sommigen misschien koud klinkt, is het relatief mild vergeleken met veel andere delen van de wereld. Deze mildheid maakt San Francisco het hele jaar door toegankelijk, zelfs tijdens de wintermaanden. Echter, bezoekers tijdens deze periode moeten voorbereid zijn op meer vochtige dagen en de mogelijkheid van regen.

De beste reistijd

Gezien het klimaat en de gemiddelde temperaturen, is de beste tijd om San Francisco te bezoeken in de late lente of vroege herfst. Deze periodes bieden een aangename balans tussen warmte en koelte, met minder toeristische drukte dan je in de zomermaanden zou vinden. September, met zijn warmere temperaturen en heldere hemel, is bijzonder aanlokkelijk voor diegenen die de stad in haar volle glorie willen ervaren.

Natuurlijke schoonheid en activiteiten

San Francisco's klimaat draagt bij aan de natuurlijke schoonheid en biodiversiteit van de regio. De stad en haar omgeving bieden een scala aan buitenactiviteiten, van zeilen op de baai tot wandelen in de Redwood-bossen. De gematigde temperaturen zorgen ervoor dat buitenactiviteiten het hele jaar door aangenaam zijn, met de zon die gemiddeld 3184 uur per jaar schijnt.

Klimaatgemiddelden San Francisco voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 13 en 21 graden Celsius en 's nachts tussen de 9 en 14 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 13 en 15 graden Celsius. Het regent 80 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 332 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3184 zonuren.

Temperatuurgrafiek San Francisco

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor San Francisco.

Neerslaggrafiek San Francisco

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor San Francisco.

Maximum temperatuur: tussen 13°C en 21°C
Warmste maand: 21°C in september
Koudste maand: 13°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 9°C en 14°C
Zeetemperatuur: tussen 13°C en 15°C
Droge dagen: 285 dagen
Dagen met regen: 80 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 332 mm
Aantal uren zon: 3184 uur

San Francisco ligt in de staat Californië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Californië voor meer klimaatinfo over Californië of bekijk andere bestemmingen.

Op vakantie naar San Francisco?

Beste reistijd voor San Francisco

De beste reistijd voor San Francisco in de staat in Californië is van september t/m november. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in San Francisco is 21°C in september en de laagste is 13°C in januari. De gemiddelde watertemperatuur ligt rond de 14°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in San Francisco.

Ervaringen met het klimaat van San Francisco

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van San Francisco.

Klaas was in San Francisco in april
goed

De temperatuur is mild, rond de 15-20 graden, wat ideaal is voor buitenactiviteiten. Regen is zeldzaam, maar koude mist kan de atmosfeer enigszins temperen.

Bram was in San Francisco in november
goed

Ondanks wat bewolking en af ​​en toe een bui waren de temperaturen overwegend aangenaam en kon ik in lichte kleding naar buiten. Een goede keuze voor een novemberwandeling!

Julian was in San Francisco in maart
goed

Het was vaak mistig, soms regenachtig, maar meestal droog. Ideaal om te wandelen of fietsen.

Kim was in San Francisco in oktober
goed

Hoewel het wat bewolkt en mistig was, gaf het de stad een mysterieuze charme. Het regende een beetje, maar over het algemeen was het weer ideaal om te wandelen en te ontspannen.

Daphne was in San Francisco in februari
redelijk

Februari in San Francisco was middelmatig. Hoewel de temperatuur aangenaam was, waren er veel regenachtige dagen en weinig zonneschijn. Mooi maar teleurstellend als je op zoek bent naar de zon in Californië.

Nelleke was in San Francisco in oktober
redelijk

Zonnig, bewolkt, maar ook best koud! Vooral een koude wind. Wij waren er eind oktober, maar hadden wel een donsjasje overdag aan (die dan af en toe uitging als de zon door kwam). Maar koude, straffe wind.

Ben je in San Francisco geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van San Francisco achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van San Francisco

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor San Francisco is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van San Francisco in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 13 14 15 16 17 19 20 20 21 19 16 13
Min °C 9 9 9 9 10 12 12 13 14 13 11 9
Water °C 14 14 14 13 14 14 14 15 15 15 14 14
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 58 78 56 16 7 5 2 2 3 19 39 47
Dagen regen 10 10 12 8 4 3 3 3 3 6 8 10
Dagen droog 21 18 19 22 27 27 28 28 27 25 22 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 8 11 10 11 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 2 3 3 3 3 3 2 2 2 2 2 3
UV-index 4 3 4 4 4 5 4 5 5 4 3 3

Klimaat van San Francisco per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor San Francisco? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in San Francisco

Vandaag is het bewolkt in San Francisco en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 19 graden Celsius. De wind waait matig uit het westzuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor San Francisco

Wil je weten wat voor weer het is in San Francisco voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in San Francisco en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in San Francisco voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van San Francisco

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.