Het klimaat van Edinburgh en de beste reistijd

Edinburgh in Schotland heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen. In de zomer liggen de temperaturen tussen de 10 en 19 graden, terwijl het in de winter kan dalen tot 1 graad. Neerslag is het hele jaar door aanwezig, met als piekmaanden oktober en november. De stad staat bekend om zijn wisselvallige weer, waarbij zonneschijn snel kan omslaan in regenbuien. De wind kan ook een rol spelen, met de bekende 'haarföhn' wind die vanuit de bergen kan waaien. Over het algemeen is het weer in Edinburgh onvoorspelbaar en is het verstandig om altijd voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden.

Het klimaat van Edinburgh en de beste reistijd partly-cloudy-day 11°C

Klimaatdetails Edinburgh

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 1°C en 19°C
  • Zeetemperatuur: tussen 8°C en 17°C
  • Regen: 197 dagen per jaar en totaal 389 mm regen
  • Sneeuw: 9 dagen per jaar
  • Zonuren: 1424 zonuren per jaar

Klimaat van Edinburgh

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Edinburgh is 11 graden Celsius en er valt 389 mm regen per jaar. Het is 128 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 86% en een UV-index van 3.

De warmste maand is juli met 17 graden Celsius. De koudste maand is januari met 5 graden Celsius.

Op vakantie naar Edinburgh?

Klimaatgemiddelden Edinburgh voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 5 en 17 graden Celsius en 's nachts tussen de 2 en 10 graden Celsius. De zeetemperatuur ligt tussen de 8 en 17 graden Celsius. Het regent 197 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 389 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 9 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 2086 zonuren.

Temperatuurgrafiek Edinburgh

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Edinburgh.

Neerslaggrafiek Edinburgh

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Edinburgh.

Maximum temperatuur: tussen 5°C en 17°C
Warmste maand: 17°C in juli
Koudste maand: 5°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 2°C en 10°C
Zeetemperatuur: tussen 8°C en 17°C
Droge dagen: 159 dagen
Dagen met regen: 197 dagen
Dagen met sneeuw: 9 dagen
Totale regensom: 389 mm
Aantal uren zon: 2086 uur

Edinburgh ligt in Schotland. Bekijk onze pagina over het klimaat van Schotland voor meer klimaatinfo over Schotland of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Edinburgh

De beste reistijd voor Edinburgh in in Schotland is van mei t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Edinburgh is 17°C in juli en de laagste is 5°C in januari. De hoogste watertemperatuur is 17°C en het wordt niet kouder dan 8°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Edinburgh.

Ervaringen met het klimaat van Edinburgh

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Edinburgh.

Thijmen was in Edinburgh in juni
goed

Juni in Edinburgh was verrassend mild met temperaturen rond de 15 graden Celsius. Er waren echter veel bewolkte dagen, hoewel de regen over het algemeen licht en draaglijk was. Mis de waterdichte jas niet!

Valentijn was in Edinburgh in maart
redelijk

Ondanks enkele koude en regenachtige dagen waren er ook enkele verrassend zonnige momenten. De temperatuur schommelde ergens tussen de 5 en 10 graden. Zorg ervoor dat je warme, waterdichte kleding meeneemt!

Amber was in Edinburgh in december
redelijk

Regen en soms ijzige wind maakten het moeilijk om buiten te zijn. Maar de sfeer was geweldig, vooral omdat de kerstverlichting overal schitterde.

Kiki was in Edinburgh in mei
goed

Er vallen af ​​en toe korte buien, maar verder is het prima weer om de stad te verkennen.

Kasper was in Edinburgh in september
redelijk

Edinburgh kende in september onvoorspelbaar weer met regen, wolken en weinig zonneschijn. De luchttemperatuur was meestal gematigd: van 11 tot 18 graden. Neem een ​​regenjas mee en laat je paraplu thuis: de wind kan krachtig zijn!

Bram Hoofs was in Edinburgh in oktober
redelijk

Neem een ​​goede jas mee, want het regent vaak en zonder waarschuwing. Als u van koele temperaturen en spectaculaire wolken houdt, zult u hier genieten van het weer. Dit geeft deze prachtige stad een mystieke sfeer.

Jochem was in Edinburgh in november
matig

Hoewel er af en toe zonnige momenten waren, was het meestal behoorlijk somber. Vergeet warme kleding en een paraplu niet!

Stefan was in Edinburgh in april
redelijk

Sprongen van felle zon naar korte buien zijn niet ongewoon. Door de wind is het wat fris, maar de lentekleuren geven het een charmante uitstraling. Vergeet je paraplu niet en kleed je in laagjes aan!

Ben je in Edinburgh geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Edinburgh achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Edinburgh

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Edinburgh is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Edinburgh in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 5 6 8 10 13 15 17 17 15 12 8 6
Min °C 2 2 3 4 6 8 10 10 9 7 4 2
Water °C 9 8 8 10 11 14 17 16 15 14 13 11
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 27 27 32 23 29 39 45 46 24 33 34 30
Dagen regen 16 12 15 14 18 20 21 21 14 16 15 15
Dagen sneeuw 2 2 2 - - - - - - - 1 2
Dagen droog 13 14 14 16 13 10 10 10 16 15 14 14
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 4 4 5 7 7 8 7 7 6 4 4 4
Windkracht (Bft) 4 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 4
UV-index 1 2 2 3 3 4 4 4 3 3 2 2

Klimaat van Edinburgh per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Edinburgh? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Edinburgh

Vandaag is er veel bewolking in Edinburgh en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 11 graden Celsius. De wind waait zwak uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Edinburgh

Wil je weten wat voor weer het is in Edinburgh voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Edinburgh en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Edinburgh voor je in petto heeft.

Bestemmingen in de buurt van Edinburgh

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.