Het klimaat van Porto en de beste reistijd

Het klimaat van Porto in het kort

Porto in Portugal heeft een gematigd zeeklimaat met milde temperaturen en neerslag gedurende het hele jaar. De zomers zijn warm met temperaturen rond de 25 graden, terwijl de winters koeler zijn met temperaturen rond de 5 graden. De neerslag is redelijk gelijkmatig verdeeld over het jaar, met af en toe wat regen in de herfst en wintermaanden. Over het algemeen is het weer in Porto aangenaam en ideaal voor het verkennen van de historische straatjes en genieten van de lokale gerechten. De stad staat bekend om zijn frisse bries vanaf de Atlantische Oceaan die zorgt voor wat verkoeling tijdens de warmere dagen. Kortom, Porto heeft een heerlijk klimaat dat het hele jaar door aantrekkelijk is voor bezoekers.

Het klimaat van Porto en de beste reistijd rain 14°C

Klimaatdetails Porto

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 5°C en 25°C
  • Zeetemperatuur: tussen 15°C en 20°C
  • Regen: 150 dagen per jaar en totaal 1200 mm regen
  • Zonuren: 2500 zonuren per jaar

Klimaat van Porto

Porto, een charmante stad in Portugal, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, cultuur, en natuurlijk, zijn unieke klimaat. Met een mediterraan klimaat dat warme, droge zomers en milde winters biedt, is Porto een aantrekkelijke bestemming voor reizigers van over de hele wereld. Porto's klimaat, met zijn warme zomers, milde winters, en gematigde neerslag, maakt het een aantrekkelijke bestemming voor reizigers in elk seizoen.

Warme zomers en milde winters

Porto geniet van een mediterraan klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 19 graden Celsius, wat de stad tot een uitstekende plek maakt voor diegenen die de extremen van hitte of kou willen vermijden. De zomers in Porto zijn warm en droog, met augustus als de warmste maand, waarin de temperatuur gemiddeld 25 graden Celsius bereikt. Deze aangename temperaturen maken de zomermaanden ideaal voor het verkennen van de stad en het genieten van de vele buitenactiviteiten die Porto te bieden heeft.

De winters in Porto zijn mild, met januari als de koudste maand, waarin de temperatuur gemiddeld 13 graden Celsius is. Hoewel de temperatuur zelden tot het vriespunt daalt, is het raadzaam om voorbereid te zijn op koudere dagen, vooral als je van plan bent de buitenattracties van de stad te bezoeken.

Op vakantie naar Porto?

Neerslag

Met 701 mm neerslag per jaar en ongeveer 133 regendagen, is het belangrijk om rekening te houden met de neerslag wanneer je je reis naar Porto plant. De neerslag is over het algemeen gelijkmatig verdeeld over het jaar, met de natste maanden tussen oktober en april. Dit betekent dat de lente en de herfst, met hun mildere temperaturen en minder neerslag, uitstekende tijden zijn om Porto te bezoeken.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Porto is echter breed en varieert afhankelijk van wat je zoekt in je vakantie. Voor liefhebbers van warm weer en zonneschijn zijn de zomermaanden juni tot en met augustus ideaal. Deze periode biedt de perfecte omstandigheden voor het verkennen van de stranden en het genieten van de levendige festivals die de stad te bieden heeft.

Voor degenen die de voorkeur geven aan koelere temperaturen en minder drukte, zijn de maanden april, mei, september en oktober aan te bevelen. Deze maanden bieden aangename temperaturen en minder toeristen, waardoor je de stad op een meer ontspannen tempo kunt verkennen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Porto.

Beste reistijd voor Porto

De beste reistijd voor Porto in Portugal is van mei t/m september. In deze periode heb je een aangename temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Porto is 25°C in augustus en de laagste is 13°C in januari. De watertemperatuur is 20°C op z'n hoogst en in andere maanden kan het 15°C worden.

Klimaattabel van Porto

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Porto is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Porto in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 13 13 16 17 20 22 24 25 24 21 16 14
Min °C 8 7 9 10 12 14 15 16 15 14 10 9
Water °C 15 15 16 17 19 19 20 20 20 20 18 17
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 105 81 76 47 41 23 8 8 28 92 107 85
Dagen regen 16 13 14 13 11 8 5 4 7 13 15 14
Dagen droog 15 15 17 17 20 22 26 27 23 18 15 17
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 7 8 9 10 11 11 11 9 7 5 5
Windkracht (Bft) 3 3 3 2 2 2 2 2 2 2 3 3
UV-index 3 3 4 4 5 5 5 6 5 4 3 3

Klimaat van Porto per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Porto? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Porto

Vandaag is er veel bewolking in Porto en er valt flink wat regen. De temperatuur loopt op tot 14 graden Celsius. De wind waait sterk uit het zuidwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Porto

Wil je weten wat voor weer het is in Porto voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Porto en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Porto voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Porto

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Porto.

goed

Zonnige dagen afgewisseld met lichte regenbuien maakten het evenement interessant. Een trui mag zelden gedragen worden.

redelijk

Hoewel de regen niet ideaal is voor buitenactiviteiten, geeft het de stad wel een fris en schoon gevoel.

goed

Er viel lichte regen, maar dit werd gecompenseerd door gematigde temperaturen rond de 18°C. De zon scheen voortdurend, wat het wandelen door de stad zeer aangenaam maakte.

redelijk

De dagen waren aangenaam, zonnig en de temperatuur lag rond de 15 graden, maar de nachten waren koel. Helaas hadden we ook regenachtige dagen.

goed

Tussen de enkele regenbuien door scheen de zon volop. De temperatuur was perfect, ongeveer 20 graden, perfect voor korte broeken en t-shirts. Maar neem voor de koudere avonden een trui mee.

goed

Soms kan het regenen, maar dat drukt de pret op vakantie niet. Ideaal voor de zomervakantie.

uitstekend

Niet te warm, maar net genoeg om te genieten van een perfecte zomervakantie. Kortom: heerlijk weer!

goed

Overdag lagen de temperaturen meestal rond de 25 graden, wat ideaal was voor ontspannen buitenactiviteiten. De avonden waren aangenaam mild, rond de 15 graden. Helaas waren er meerdere dagen regenachtig.

uitstekend

2019 35-40 graden is best wel warm geweest. Ook langs de kust

Ben je in Porto geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Porto achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Porto

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.