Het klimaat van Oujda-Angad en de beste reistijd

Oujda-Angad heeft een warm woestijnklimaat met hete zomers en milde winters. De gemiddelde maximumtemperatuur in de zomer is 35 graden en in de winter daalt het kwik naar ongeveer 7 graden. Neerslag valt voornamelijk in de wintermaanden, met een gemiddelde neerslag van 50 mm per jaar. De zon schijnt het hele jaar door, waardoor het over het algemeen droog en zonnig is. In de zomer kan het behoorlijk heet worden, dus zorg voor voldoende bescherming tegen de zon en drink veel water. De wind kan af en toe wat verkoeling brengen, maar over het algemeen is het vrij rustig weer. Oujda-Angad is een bestemming waar je kunt genieten van de Marokkaanse zon in een droge en warme omgeving.

Klimaat van Oujda-Angad

Het regent hier amper. De gemiddelde jaartemperatuur voor Oujda-Angad is 23 graden Celsius en er valt 169 mm regen per jaar. Het is 259 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 59% en een UV-index van 5.

Klimaatdetails Oujda-Angad

  • Beste reistijd: april t/m juni, september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 7°C en 35°C
  • Regen: 79 dagen per jaar en totaal 169 mm regen
  • Zonuren: 3472 zonuren per jaar

De warmste maand is augustus met 33 graden Celsius. De koudste maand is januari met 15 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Oujda-Angad voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 15 en 33 graden Celsius en 's nachts tussen de 6 en 23 graden Celsius. Het regent 79 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 169 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3472 zonuren.

Temperatuurgrafiek Oujda-Angad

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Oujda-Angad.

Neerslaggrafiek Oujda-Angad

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Oujda-Angad.

Maximum temperatuur: tussen 15°C en 33°C
Warmste maand: 33°C in augustus
Koudste maand: 15°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 6°C en 23°C
Droge dagen: 286 dagen
Dagen met regen: 79 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 169 mm
Aantal uren zon: 3472 uur

Oujda-Angad ligt in Marokko. Bekijk onze pagina over het klimaat van Marokko voor meer klimaatinfo over Marokko of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Oujda-Angad

De beste reistijd voor Oujda-Angad in in Marokko is van april t/m juni, september t/m oktober. In deze periode heb je een hoge temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Oujda-Angad is 33°C in augustus en de laagste is 15°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Oujda-Angad.

Ervaringen met het klimaat van Oujda-Angad

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Oujda-Angad.

Lotte was in Oujda-Angad in mei
goed

Het regende niet, wat een pluspunt was! Een pet of hoed wordt aanbevolen.

Roel was in Oujda-Angad in oktober
redelijk

Het was aangenaam met temperaturen rond de 25 graden, maar verrassend genoeg waren er ook een paar regenachtige dagen. De avonden waren ook best fris.

Jasper was in Oujda-Angad in augustus
goed

Augustus in Oujda Angada was warm en zonnig, ideaal voor liefhebbers van hoge temperaturen. Soms was het te warm, maar meestal draaglijk dankzij de lichte wind. Er was bijna geen regen, alleen maar blauwe lucht.

Willem van Eldijk was in Oujda-Angad in april
goed

Er waren een paar warme dagen met temperaturen tot 30°C, maar de meeste dagen bleef de temperatuur op een comfortabele 25°C. Soms viel er een lichte bui, maar meestal 's nachts.

Floris Leerentveld was in Oujda-Angad in december
redelijk

Het was de meeste dagen zonnig, maar niet zo warm als verwacht met een gemiddelde van rond de 15 graden. Verwacht geen strandweer deze tijd van het jaar, maar het is wel prima om de stad te verkennen.

Tamar was in Oujda-Angad in september
goed

September in Oujda Angada was overwegend aangenaam, met temperaturen variërend van warm tot heet. Enkele verspreide regenbuien zorgden voor enige verfrissing. De zonsondergangen waren werkelijk adembenemend.

Karel was in Oujda-Angad in november
goed

Geen regen of wind zal uw plannen dwarsbomen. Het kan 's nachts koud worden, dus een jas is essentieel.

Yasmine was in Oujda-Angad in maart
goed

Er waren zelden wolken, maar er waren veel zonnige dagen. De avonden waren iets koeler. Ideaal voor buitenrecreatie en ontspanning.

Elin was in Oujda-Angad in februari
redelijk

Sommige dagen waren verrassend warm en zonnig, terwijl andere koel en regenachtig waren. Het was niet ideaal voor buitenactiviteiten.

Marcella was in Oujda-Angad in juni
goed

Overdag was het behoorlijk warm, maar 's nachts werd het aangenaam koud. Een paar dagen hadden we bewolking, maar de meeste dagen genoten we van een stralende zon.

Ben je in Oujda-Angad geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Oujda-Angad achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Oujda-Angad

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Oujda-Angad is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Oujda-Angad in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 15 15 18 21 24 28 32 33 28 25 19 16
Min °C 6 6 8 10 14 18 22 23 19 15 11 8
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 16 13 19 21 16 9 4 8 12 18 21 12
Dagen regen 8 6 10 10 7 6 3 4 7 6 7 5
Dagen droog 23 22 21 20 24 24 28 27 23 25 23 26
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 7 9 11 12 12 12 12 11 7 7 7
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 3 4 4 5 6 6 7 7 6 5 4 3

Klimaat van Oujda-Angad per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Oujda-Angad? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Oujda-Angad

Vandaag is er veel bewolking in Oujda-Angad en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 24 graden Celsius. De wind waait matig uit het westnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Oujda-Angad

Wil je weten wat voor weer het is in Oujda-Angad voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Oujda-Angad en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Oujda-Angad voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.