Het klimaat van Cameron Highlands en de beste reistijd

Cameron Highlands in Maleisië heeft een gematigd klimaat met temperaturen variërend van 16 tot 22 graden Celsius. Het gebied ontvangt het hele jaar door neerslag, wat resulteert in weelderige groene landschappen. Deze neerslag zorgt voor een constante toevoer van water naar de valleien en rivieren, waardoor het gebied ideaal is voor landbouw en tuinbouw. De regenval in Cameron Highlands zorgt voor een aangename en verfrissende atmosfeer, perfect voor wie op zoek is naar een ontsnapping aan de hitte van de lager gelegen gebieden. Over het algemeen geniet Cameron Highlands van milde temperaturen en een aangenaam klimaat, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel toeristen als lokale bewoners.

Klimaat van Cameron Highlands

Het is meestal (erg) warm, vochtig en het hele jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Cameron Highlands is 28 graden Celsius en er valt 3147 mm regen per jaar. Het is 17 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 86% en een UV-index van 6.

Klimaatdetails Cameron Highlands

  • Beste reistijd: juni t/m augustus
  • Jaartemperatuur: tussen 16°C en 22°C
  • Regen: 260 dagen per jaar en totaal 3147 mm regen
  • Zonuren: 1767 zonuren per jaar

De warmste maand is juni met 29 graden Celsius. De koudste maand is januari met 26 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Cameron Highlands voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 26 en 29 graden Celsius en 's nachts tussen de 18 en 20 graden Celsius. Het regent 343 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 2806 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 2556 zonuren.

Temperatuurgrafiek Cameron Highlands

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Cameron Highlands.

Neerslaggrafiek Cameron Highlands

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Cameron Highlands.

Maximum temperatuur: tussen 26°C en 29°C
Warmste maand: 29°C in juni
Koudste maand: 26°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 18°C en 20°C
Droge dagen: 22 dagen
Dagen met regen: 343 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 2806 mm
Aantal uren zon: 2556 uur

Cameron Highlands ligt in Maleisië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Maleisië voor meer klimaatinfo over Maleisië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Cameron Highlands

De beste reistijd voor Cameron Highlands in in Maleisië is van juni t/m augustus. In deze periode heb je een warme temperatuur en veel neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Cameron Highlands is 29°C in juni en de laagste is 26°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Cameron Highlands.

Ervaringen met het klimaat van Cameron Highlands

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Cameron Highlands.

Thijmen was in Cameron Highlands in juni
goed

De temperaturen waren mild met gematigde regenval, wat verfrissend was voor het warme Maleisië. Minder geschikt voor mensen die alleen maar op zoek zijn naar zon.

Aron was in Cameron Highlands in september
goed

Ondanks enkele buien waren de dagen over het algemeen helder en aangenaam, ideaal om de uitgestrekte theeplantages te verkennen. Een paraplu is echter essentieel om voorbereid te zijn op onverwachte regen!

Niels Toes was in Cameron Highlands in maart
redelijk

Verwacht afwisselend regen en zonneschijn. De luchtvochtigheid is hoog, waardoor het een beetje plakkerig is. Overdag warm, 's avonds koel. Zorg ervoor dat je een regenjas bij je hebt!

Yara was in Cameron Highlands in november
goed

Ondanks af en toe regen bleef het gebied koel rond de 20 graden, waardoor het ideaal was om te wandelen. Het bleef overwegend bewolkt, waardoor de hitte beperkt bleef.

Vincent Pinkster was in Cameron Highlands in oktober
goed

Er viel wat regen, maar dat mocht de sfeer niet drukken. De frisse lucht vormde een welkom contrast met de hitte in andere delen van Maleisië.

Pim was in Cameron Highlands in december
goed

Het was een prachtige decembermaand in de Cameron Highlands. Gematigde temperaturen en lichte regen. De ochtend was mistig en sfeervol, de dag zonnig en aangenaam. Zeer geschikt voor actieve ontspanning.

Berend Reekers was in Cameron Highlands in april
goed

De dagtemperatuur ligt rond de 22 graden Celsius. Er kunnen buien vallen, maar deze zijn meestal van korte duur. De avonden zijn koel en aangenaam. Ideaal om te wandelen en de omgeving te verkennen.

Sanne was in Cameron Highlands in februari
goed

Overdag was het aangenaam warm, rond de 20 graden, en 's nachts aangenaam koel. Helaas hadden we ook een beetje regen, maar dat mocht de pret niet drukken.

Erik van der Zeeuw was in Cameron Highlands in augustus
goed

Het was een koele dag, de gemiddelde temperatuur was +20°C. Het was 's nachts iets kouder. Er waren wel buien, maar die duurden nooit lang.

Ben je in Cameron Highlands geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Cameron Highlands achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Cameron Highlands

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Cameron Highlands is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Cameron Highlands in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 26 28 28 28 28 29 28 28 28 28 27 26
Min °C 19 18 18 20 20 19 19 19 20 20 20 19
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 183 148 231 261 234 148 139 216 201 361 387 297
Dagen regen 29 24 27 29 30 28 28 29 29 30 30 30
Dagen droog 2 4 4 1 1 2 3 2 1 1 - 1
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 8 7 7 7 8 8 8 7 6 6 5
Windkracht (Bft) 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
UV-index 6 6 6 6 5 6 6 6 6 5 5 5

Klimaat van Cameron Highlands per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Cameron Highlands? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Cameron Highlands

Vandaag is er veel bewolking in Cameron Highlands en er zullen enkele regenbuien vallen. De temperatuur loopt op tot 27 graden Celsius. De wind waait zwak uit het oostnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Cameron Highlands

Wil je weten wat voor weer het is in Cameron Highlands voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Cameron Highlands en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Cameron Highlands voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.