Het klimaat van São Vicente en de beste reistijd

São Vicente in Kaapverdië heeft een warm en aangenaam klimaat het hele jaar door. De gemiddelde temperatuur varieert tussen de 19 en 29 graden Celsius. Neerslag valt voornamelijk tussen augustus en oktober. Over het algemeen is het weer droog en zonnig, ideaal voor een ontspannen vakantie aan het strand of om de prachtige natuur te verkennen. De verkoelende passaatwinden zorgen voor een aangename bries en maken het klimaat zeer aangenaam voor bezoekers. Het is een droombestemming voor wie wil genieten van de zon en de helderblauwe zee. Geniet van de ontspannen sfeer en de prachtige landschappen die São Vicente te bieden heeft.

Het klimaat van São Vicente en de beste reistijd partly-cloudy-day 25°C

Klimaatdetails São Vicente

  • Beste reistijd: mei t/m juli
  • Jaartemperatuur: tussen 19°C en 29°C
  • Regen: 35 dagen per jaar en totaal 93 mm regen
  • Zonuren: 3177 zonuren per jaar

Klimaat van São Vicente

De temperatuur overdag is warm tot heet, terwijl het 's nachts ook koud kan zijn. Regen zul je hier niet snel hebben. De gemiddelde jaartemperatuur voor São Vicente is 24 graden Celsius en er valt 93 mm regen per jaar. Het is 301 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 78% en een UV-index van 6.

De warmste maand is september met 27 graden Celsius. De koudste maand is februari met 22 graden Celsius.

Op vakantie naar São Vicente?

Klimaatgemiddelden São Vicente voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 22 en 27 graden Celsius en 's nachts tussen de 21 en 26 graden Celsius. Het regent 35 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 93 mm regen. Gedurende het hele jaar zijn er 3177 zonuren.

Temperatuurgrafiek São Vicente

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor São Vicente.

Neerslaggrafiek São Vicente

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor São Vicente.

Maximum temperatuur: tussen 22°C en 27°C
Warmste maand: 27°C in september
Koudste maand: 22°C in februari
Nachttemperatuur: tussen 21°C en 26°C
Droge dagen: 330 dagen
Dagen met regen: 35 dagen
Dagen met sneeuw: 0 dagen
Totale regensom: 93 mm
Aantal uren zon: 3177 uur

São Vicente hoort bij Kaapverdië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Kaapverdië voor meer klimaatinfo over Kaapverdië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor São Vicente

De beste reistijd voor São Vicente, Kaapverdië is mei t/m juli. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. Op het eiland São Vicente is de warmste maand september met 27°C en het meest koud is het in februari met 22°C.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in São Vicente.

Ervaringen met het klimaat van São Vicente

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van São Vicente.

Lieve was in São Vicente in mei
uitstekend

De weersomstandigheden waren fantastisch, stabiel +28 graden. Zonnige dagen waren de norm, er kwamen slechts enkele wolken voorbij. Paradijs voor zonaanbidders! Sterk aanbevolen.

Casper was in São Vicente in september
goed

Er was voldoende zonlicht, het was warm maar niet benauwd. Soms was de wind te sterk, maar dat maakte niet uit. Zonder twijfel een prachtige plek!

Tamar Stouthart was in São Vicente in december
uitstekend

Met constant aangename temperaturen rond de 25 graden, een strakblauwe lucht en vrijwel geen regen, had ik niets beters kunnen wensen voor de perfecte wintervakantie. Absoluut magisch!

Pien was in São Vicente in juni
goed

Er vielen af ​​en toe korte buien. Door de intense hitte waren sommige dagen minder aangenaam.

Machteld Veldhuisen was in São Vicente in oktober
goed

Weer? Fantastisch. Overdag schijnt de zon volop en ligt de temperatuur rond de 28 graden Celsius. 'S Avonds voelden anderen zich koel, maar niet koud. De wind is te sterk naar mijn smaak.

Aniek was in São Vicente in april
goed

Het weer in april in Sao Vicente, Kaapverdië, was over het algemeen aangenaam. Hoewel er soms bewolkte dagen waren, overheerste de zon. De temperatuur was warm maar draaglijk en perfect voor stranddagen. Er stond een aangename, stabiele bries.

Ralf was in São Vicente in maart
goed

Hoewel er enkele bewolkte dagen waren, was het overwegend zonnig en warm en waren de avonden aangenaam koel. De perfecte weerbalans voor vrijetijds- en actieve vakanties.

Dewi was in São Vicente in augustus
goed

De dagtemperatuur lag rond de 28 graden, wat ideaal was voor buitenactiviteiten. Er waren echter af en toe harde wind, wat een beetje vervelend was tijdens het zonnebaden.

Dirk Rose was in São Vicente in november
goed

Het weer was aangenaam warm met een gematigde temperatuur van rond de 25 graden. Zonnig, maar soms zijn er wolken. De nachtelijke regenbuien vormden een verfrissend contrast. Waarschuwing: het kan winderig zijn!

Ben je op São Vicente geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van São Vicente achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van São Vicente

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor São Vicente is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van São Vicente in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 23 22 22 22 23 24 25 26 27 27 25 24
Min °C 22 21 21 21 22 23 24 25 26 26 25 23
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 1 3 1 2 1 2 2 20 32 20 5 4
Dagen regen 1 1 2 3 1 2 3 5 9 3 3 2
Dagen droog 30 27 29 27 30 28 28 26 21 28 27 29
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 9 9 9 9 9 9 8 7 8 9 9 9
Windkracht (Bft) 4 5 4 4 4 4 3 3 4 4 4 4
UV-index 6 6 6 6 6 6 6 6 7 7 6 6

Klimaat van São Vicente per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor São Vicente? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer op São Vicente

Vandaag is het bewolkt op São Vicente en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 25 graden Celsius. De wind waait sterk uit het noorden.

Bekijk het volledige weerbericht voor São Vicente

Wil je weten wat voor weer het is op São Vicente voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting op São Vicente en zo ben je goed voorbereid op wat het weer op São Vicente voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.