Het klimaat van Verona en de beste reistijd

Verona, gelegen in het noorden van Italië, heeft een gematigd klimaat met warme zomers en koude winters. De gemiddelde temperatuur varieert van 2 graden in de winter tot 32 graden in de zomer. Neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar, met de meeste regenval in de lente en de herfst. De stad staat bekend om zijn aangename briesjes die vaak waaien, zoals de 'Ora', een verkoelende wind die 's middags vanuit het Gardameer naar Verona waait. Over het algemeen geniet Verona van zonnige dagen en milde avonden, wat het een aangename bestemming maakt voor een bezoek gedurende het hele jaar.

Klimaat van Verona

Er valt in alle maanden van het jaar regen. De gemiddelde jaartemperatuur voor Verona is 17 graden Celsius en er valt 825 mm regen per jaar. Het is 188 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 74% en een UV-index van 4.

Klimaatdetails Verona

  • Beste reistijd: april t/m juni
  • Jaartemperatuur: tussen 2°C en 32°C
  • Regen: 85 dagen per jaar en totaal 825 mm regen
  • Sneeuw: 4 dagen per jaar
  • Zonuren: 2400 zonuren per jaar

De warmste maand is juli met 27 graden Celsius. De koudste maand is januari met 6 graden Celsius.

Klimaatgemiddelden Verona voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 6 en 27 graden Celsius en 's nachts tussen de 1 en 17 graden Celsius. Het regent 142 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 414 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 4 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3084 zonuren.

Temperatuurgrafiek Verona

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Verona.

Neerslaggrafiek Verona

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Verona.

Maximum temperatuur: tussen 6°C en 27°C
Warmste maand: 27°C in juli
Koudste maand: 6°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 1°C en 17°C
Droge dagen: 219 dagen
Dagen met regen: 142 dagen
Dagen met sneeuw: 4 dagen
Totale regensom: 414 mm
Aantal uren zon: 3084 uur

Verona ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Verona

De beste reistijd voor Verona in in Italië is van april t/m juni. In deze periode heb je een warme temperatuur en weinig neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Verona is 27°C in juli en de laagste is 6°C in januari.

Bekijk het weer voor de volgende maanden

Bekijk het gemiddelde weer voor de volgende twee maanden of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Verona.

Ervaringen met het klimaat van Verona

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Verona.

Nova was in Verona in mei
uitstekend

Er was volop zon en de temperatuur liep op tot een zwoele 25 graden. Voor zonaanbidders is dit een ideale plek. 5-sterren ervaring!

Gijsbert was in Verona in juli
uitstekend

Veel zon, blauwe luchten en aangename temperaturen zijn ideaal voor sightseeing. Het was warm genoeg om te zwemmen, maar zonder te verbranden. Absoluut een 5-sterrenervaring!

Lieve was in Verona in maart
goed

Niet te warm, ideaal voor sightseeing. Er waren een paar regenbuien, maar over het algemeen was het aangenaam.

Carina was in Verona in april
uitstekend

April in Verona was idyllisch, met veel zon en aangename temperaturen. Ideaal om de stad te verkennen, te genieten van de lentesfeer en zelfs buiten te dineren. Geen strand of sneeuw, maar toch een geweldige ervaring.

Floris Meems was in Verona in december
matig

Helaas is er niet veel zon, dus laat je zonnebril thuis. Veel koude wind en regenachtige dagen, niet ideaal voor sightseeing.

Adriaan Oevering was in Verona in februari
redelijk

Af en toe zonnig, maar behoorlijk koud en bewolkt. Minder ideaal voor buitenactiviteiten, maar wel ideaal voor cultuur en eten.

Jacco was in Verona in juni
uitstekend

De warme en zonnige locatie is ideaal voor mooie bezienswaardigheden of dineren in de buitenlucht bij zonsondergang. Niet te warm, maar precies goed. Ik raad aan!

Pim was in Verona in oktober
goed

Hoewel de zon niet altijd scheen, was het weer aangenaam, de temperatuur lag rond de 20 graden. Het regende af en toe, maar bracht koude temperaturen met zich mee.

Noor was in Verona in november
redelijk

Verwacht hier in november geen zonnige dagen of winterlandschappen.

Joyce was in Verona in januari
redelijk

Hoewel de zon niet altijd schijnt, zijn de buien ook niet constant. Een bezoek in januari vereist zwaardere kleding en de bereidheid om mogelijke regen te trotseren. Niet ideaal, maar zeker te genezen.

Selma was in Verona in september
goed

September in Verona biedt een verrassend mild klimaat met veel warme en zonnige dagen. Het was niet te warm, dus perfect om de stad te verkennen! Een paar regenachtige dagen, maar over het algemeen goed!

Ties Sharma was in Verona in augustus
uitstekend

Met temperaturen rond de 30 graden is het een ideale plek voor dagelijkse sightseeing, ontspannen op het terras of een bezoek aan het Gardameer. Niet te warm en niet te koud, gewoon perfect.

Ben je in Verona geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Verona achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Verona

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Verona is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Verona in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 6 7 13 17 21 24 27 27 23 17 11 7
Min °C 1 2 5 8 11 15 17 17 14 10 6 1
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 13 18 17 40 53 68 58 41 33 36 28 9
Dagen regen 7 8 10 16 16 18 16 13 12 10 9 7
Dagen sneeuw 2 1 - - - - - - - - - 1
Dagen droog 22 19 21 14 15 12 15 18 18 21 21 23
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 5 8 10 11 11 12 12 10 6 6 6
Windkracht (Bft) 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 3 4 4 5 6 6 5 5 3 2 2

Klimaat van Verona per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Verona? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Verona

Vandaag is er veel bewolking in Verona en er zullen enkele regenbuien vallen. De temperatuur loopt op tot 13 graden Celsius. De wind waait zwak uit het westen.

Bekijk het volledige weerbericht voor Verona

Wil je weten wat voor weer het is in Verona voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Verona en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Verona voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.