Het klimaat van Umbrië en de beste reistijd

Umbrië, gelegen in het hart van Italië, kent warme zomers met temperaturen rond de 30 graden. De winters zijn mild met gemiddelde temperaturen van rond de 10 graden. Neerslag valt gelijkmatig gedurende het hele jaar, met de meeste regenval in de maanden oktober en november. De wind genaamd 'Tramontana' kan af en toe waaien, waardoor het weer aangenaam koel kan aanvoelen. Over het algemeen heeft Umbrië een mediterraan klimaat met zonnige dagen en milde nachten. Het is een perfecte bestemming voor wie houdt van een aangename temperatuur en een prachtig landschap.

Het klimaat van Umbrië en de beste reistijd showers-day 15°C

Klimaatdetails Umbrië

  • Beste reistijd: mei t/m september
  • Jaartemperatuur: tussen 1°C en 30°C
  • Regen: 136 dagen per jaar en totaal 319 mm regen
  • Sneeuw: 4 dagen per jaar
  • Zonuren: 3265 zonuren per jaar

Klimaat van Umbrië

De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. De gemiddelde jaartemperatuur voor Umbrië is 18 graden Celsius en er valt 319 mm regen per jaar. Het is 194 dagen per jaar droog met een gemiddelde luchtvochtigheid van 74% en een UV-index van 4.

De warmste maand is augustus met 30 graden Celsius. De koudste maand is januari met 8 graden Celsius.

Op vakantie naar Umbrië?

Klimaatgemiddelden Umbrië voor het hele jaar

De gemiddelde temperatuur ligt overdag tussen de 8 en 30 graden Celsius en 's nachts tussen de 2 en 16 graden Celsius. Het regent 136 dagen per jaar en er valt in totaal ongeveer 319 mm regen. Het sneeuwt gemiddeld 4 dagen per jaar. Gedurende het hele jaar zijn er 3265 zonuren.

Temperatuurgrafiek Umbrië

In deze grafiek zie je de gemiddelde maximale temperatuur (rood) en minimale temperatuur (blauw) voor Umbrië.

Neerslaggrafiek Umbrië

In deze grafiek zie je de gemiddelde hoeveelheid regen per maand voor Umbrië.

Maximum temperatuur: tussen 8°C en 30°C
Warmste maand: 30°C in augustus
Koudste maand: 8°C in januari
Nachttemperatuur: tussen 2°C en 16°C
Droge dagen: 225 dagen
Dagen met regen: 136 dagen
Dagen met sneeuw: 4 dagen
Totale regensom: 319 mm
Aantal uren zon: 3265 uur

Umbrië ligt in Italië. Bekijk onze pagina over het klimaat van Italië voor meer klimaatinfo over Italië of bekijk andere bestemmingen.

Beste reistijd voor Umbrië

Voor een bezoek aan Umbrië in in Italië is de beste reistijd mei t/m september. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in de regio Umbrië is 30°C in augustus en de laagste is 8°C in januari.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Umbrië.

Ervaringen met het klimaat van Umbrië

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Umbrië.

Marcella was in Umbrië in mei
goed

Stralende zon, zeldzame regen en aangename temperaturen rond de 20 graden. Ideaal voor lange wandelingen en buiten dineren!

Senna van de Groep was in Umbrië in juni
uitstekend

Op warme, heldere dagen vol zonneschijn was er nauwelijks een wolkje aan de lucht. Niet te warm, ideaal voor een ontspannen vakantie. Absoluut een aanrader!

Ivar van den Reek was in Umbrië in januari
redelijk

Januari was in Umbrië onverwacht koud, met temperaturen rond het vriespunt, onderbroken door af en toe zonneschijn. De lucht was vaak helder maar koud. De regen was sporadisch, perfect voor winterwandelingen.

Tim was in Umbrië in augustus
goed

Overdag konden de temperaturen oplopen tot 35°C, 's avonds was het koel en comfortabel.

Jorn was in Umbrië in juli
goed

Er waren een paar sporadische onweersbuien, maar over het algemeen was de ervaring fantastisch. Ontspannen bij het zwembad was een must!

Carina was in Umbrië in oktober
goed

Het oktoberweer in Umbrië was een mix van zon en lichte regen. Overdag was het niet te warm, ideaal om te wandelen. De avonden waren koel maar comfortabel. Prachtige herfstkleuren!

Ilse Freriksen was in Umbrië in februari
redelijk

Februari in Umbrië ziet er gemengd uit. De zonne-energie is niet zo sterk als ik had gehoopt en het regent regelmatig. De temperatuur is gematigd en ligt tussen de 5 en 12 graden. Ondanks het weer een prachtig landschap.

Kim was in Umbrië in april
goed

De meeste dagen waren zonnig en warm, ideaal voor sightseeing en wandelen. Het klimaat was aangenaam. Leuke plek voor de voorjaarsvakantie.

Eva van den Bergh was in Umbrië in november
goed

Niet te koud, meestal rond de 15 graden. Hoewel we een paar regenachtige dagen hadden, hadden we ook veel zonnige dagen. Prachtige landschappen in herfstkleuren. Zonlichtbeoordeling 4 uit 5.

Casper Pruis was in Umbrië in september
uitstekend

Overdag lag de temperatuur rond de 26 °C met een strakblauwe lucht en een stralende zon. Het werd 's nachts aangenaam koud. Een geweldige tijd om te zwemmen en te ontspannen in de zon. 5-sterren ervaring!

Joost was in Umbrië in december
redelijk

Het weer was wisselvallig, soms zonnig, maar meestal wolken en regen. De omgeving is prachtig, maar je kunt deze het beste bezoeken in de zonnige maanden.

Ben je in Umbrië geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Umbrië achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Klimaattabel van Umbrië

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Umbrië is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Umbrië in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 8 9 13 17 21 25 29 30 24 19 14 9
Min °C 2 2 4 7 9 12 15 16 13 10 6 3
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 24 33 30 28 36 32 19 14 23 21 35 24
Dagen regen 11 11 14 14 16 12 10 8 11 9 10 10
Dagen sneeuw 1 2 - - - - - - - - - 1
Dagen droog 19 15 17 16 15 18 21 23 19 22 20 20
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 6 6 8 11 11 12 12 12 11 7 6 6
Windkracht (Bft) 2 3 3 2 2 2 2 2 2 2 2 2
UV-index 2 3 3 4 5 6 6 6 5 4 3 2

Klimaat van Umbrië per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Umbrië? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Umbrië

Vandaag is er veel bewolking in Umbrië en er kan enige regen vallen. De temperatuur loopt op tot 15 graden Celsius. De wind waait zwak uit het noordnoordoosten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Umbrië

Wil je weten wat voor weer het is in Umbrië voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Umbrië en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Umbrië voor je in petto heeft.

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.