Puglia
Intro

Puglia is een welvarende streek in Italië door het vruchtbare en vlakke land. Hier wordt dan ook de meeste olijfolie van heel Italië geproduceerd. De streek is het meest bekend door de bijzondere trulli-huizen. Dit zijn ronde gebouwen met een typisch kegelvormig dak en koepels aan de binnenzijde, gemaakt van kalksteen. De muren zijn vaak witgekalkt en de dakpannen zijn beschilderd met religieuze, heidense of magische motieven. Over de oorsprong is helaas niet bekend.

Beste reistijd Puglia, Italië

Beste reistijd Puglia, Italië

De beste reistijd voor de regio Puglia (Apulië) in Italië is van mei t/m oktober, waarin je een aangename of warme temperatuur hebt en amper neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Puglia is 31°C in augustus en de laagste is 12°C in januari. De watertemperatuur ligt tussen 14°C en 29°C. Het weer en klimaat van Puglia is geschikt voor een zonvakantie.

Het gemiddelde klimaatcijfer voor Puglia is een 8,8. Dit is gebaseerd op verschillende factoren, zoals de gemiddelde temperaturen, kans op neerslag en weer ervaringen van anderen.

Puglia heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn heet en droog en in de winter heb je een zachte temperatuur. Als je wilt weten wat de gemiddelde temperatuur in Puglia is of wanneer de meeste regen of sneeuw valt, dan kun je dit hieronder snel vinden. Zo ben je goed voorbereid. Onze gemiddelde klimaatgegevens per maand zijn gebaseerd op data van de afgelopen 30 jaar.

Beste reistijd Puglia per maand

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
12°C 12°C 15°C 18°C 22°C 27°C 30°C 31°C 26°C 21°C 17°C 13°C
42
mm
40
mm
46
mm
27
mm
21
mm
15
mm
10
mm
6
mm
21
mm
43
mm
35
mm
25
mm