Het klimaat van Kos en de beste reistijd

Het klimaat van Kos in het kort

Kos heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters. De temperaturen variëren tussen 15 en 33 graden. De zomermaanden zijn droog en zonnig, ideaal voor een strandvakantie. In de winter kan er wat regen vallen, maar over het algemeen blijft het mild. De Etesische wind waait regelmatig over het eiland, en zorgt voor verkoeling in de zomer. Deze noordenwind staat ook bekend als de Meltemi. Kortom, Kos biedt een aantrekkelijk klimaat met veel zon en aangename temperaturen, ideaal voor een ontspannen vakantie.

Het klimaat van Kos en de beste reistijd clear-day 21°C

Klimaatdetails Kos

  • Beste reistijd: mei t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 15°C en 33°C
  • Zeetemperatuur: tussen 16°C en 28°C
  • Regen: 85 dagen per jaar en totaal 318 mm regen
  • Zonuren: 3380 zonuren per jaar

Klimaat van Kos

Kos, een eiland gelegen in de Egeïsche Zee, verwelkomt bezoekers met zijn betoverende landschappen en aangename klimaat. Voor reizigers die de perfecte balans zoeken tussen zon, zee en cultuur, biedt Kos een ideale bestemming het hele jaar door. Het klimaat van Kos is een van de aantrekkelijkste aspecten van dit prachtige eiland. Met zijn mediterrane karakter, warme zomers, milde winters en overvloedige zonneschijn het hele jaar door, biedt Kos een ideale setting voor een onvergetelijke vakantie.

Mediterraan klimaat van Kos

Het klimaat van Kos wordt gekenmerkt door zijn mediterrane karakter, wat resulteert in warme, droge zomers en milde winters. Deze weersomstandigheden maken Kos tot een aantrekkelijke bestemming voor vakantiegangers die op zoek zijn naar zonovergoten dagen en aangename temperaturen.

Seizoensgebonden temperatuurvariaties

In de zomermaanden, met name in juli, bereikt de temperatuur op Kos zijn hoogtepunt, met een gemiddelde van 28 graden Celsius overdag. De warme zomers bieden de perfecte gelegenheid om te genieten van de prachtige stranden en watersportactiviteiten die het eiland te bieden heeft.

Aan de andere kant van het spectrum bevinden zich de wintermaanden, waarin de temperaturen gematigd zijn en variëren rond de 14 graden Celsius in januari. Deze zachte winters maken het eiland een aantrekkelijke bestemming voor diegenen die de drukte willen vermijden en willen genieten van rustige verkenningen van de lokale cultuur en bezienswaardigheden.

Jaargemiddelden voor Kos

Over het algemeen blijft het klimaat op Kos het hele jaar door mild en aangenaam. De gemiddelde jaartemperatuur schommelt rond de 21 graden Celsius, waardoor het eiland een aantrekkelijke bestemming is voor vakanties in elk seizoen.

Op vakantie naar Kos?

De luchtvochtigheid op Kos blijft gemiddeld rond de 68%, wat bijdraagt aan het comfort van de bezoekers. Met een gemiddelde UV-index van 5 is het belangrijk om zonnebescherming te dragen, zelfs op bewolkte dagen, om zonnebrand te voorkomen.

Neerslag en zonneschijn

Kos ontvangt gemiddeld 318 mm regen per jaar, verspreid over ongeveer 85 dagen. Deze neerslag draagt bij aan het behoud van de weelderige vegetatie op het eiland en zorgt voor een prachtig groen landschap, vooral in de lente.

Een van de meest opvallende kenmerken van het klimaat op Kos is de overvloed aan zonneschijn gedurende het hele jaar. Met maar liefst 3380 zonuren kunnen bezoekers rekenen op eindeloze dagen gevuld met zon en heldere hemel, perfect voor allerlei buitenactiviteiten.

Zeetemperatuur op Kos

Voor liefhebbers van zwemmen en watersporten biedt Kos een ideale omgeving, dankzij de gematigde zeetemperaturen. Deze variëren van 16 tot 28 graden Celsius gedurende het hele jaar, waardoor zwemmen een aangename ervaring is, zelfs buiten het hoogseizoen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Kos.

Beste reistijd voor Kos

De beste reistijd voor Kos, Griekenland is mei t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. Op het eiland Kos is de warmste maand juli met 28°C en het meest koud is het in januari met 14°C. De maximale watertemperatuur is 28°C en de laagste watertemperatuur is 16°C.

Meest populaire bestemmingen

Krijg direct inzicht in het weer en klimaat van deze bestemmingen op Kos:

Klimaattabel van Kos

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Kos is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Kos in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 14 15 16 18 21 25 28 28 26 22 19 15
Min °C 11 12 13 16 19 22 25 25 23 20 17 13
Water °C 16 16 16 17 26 25 23 28 27 24 21 19
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 85 35 30 11 10 5 1 1 8 27 42 63
Dagen regen 14 12 9 8 6 3 1 1 3 7 8 13
Dagen droog 17 16 22 22 25 27 30 30 27 24 22 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 8 8 9 9 11 12 11 10 10 9 8 7
Windkracht (Bft) 4 4 4 3 3 3 4 3 3 3 3 4
UV-index 4 4 5 5 6 6 7 7 6 5 5 4

Klimaat van Kos per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Kos? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer op Kos

Vandaag is het bewolkt op Kos en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 21 graden Celsius. De wind waait matig uit het noordnoordwesten.

Bekijk het volledige weerbericht voor Kos

Wil je weten wat voor weer het is op Kos voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting op Kos en zo ben je goed voorbereid op wat het weer op Kos voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Kos

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Kos.

uitstekend

gemiddelde temperatuur was 29c er staat altijd een briesje wat heel aangenaam is.geen dag regen gehad.

Ben je op Kos geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Kos achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Populaire bestemmingen op Kos

Alle bestemmingen op Kos

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.