Het klimaat van Athene en de beste reistijd

Het klimaat van Athene in het kort

Het klimaat van Athene in Griekenland kenmerkt zich door hete zomers en milde winters. In de zomermaanden kunnen de temperaturen oplopen tot maar liefst 33 graden Celsius, terwijl het in de winter kan afkoelen tot zo'n 7 graden Celsius. Neerslag is voornamelijk te verwachten in de maanden november tot en met februari, met gemiddelde regenval. Over het algemeen heerst er een mediterraan klimaat in Athene, met veel zonuren en weinig bewolking. De wind kan af en toe verkoeling brengen, vooral in de zomermaanden. Al met al is Athene een bestemming met aangenaam weer en veel mogelijkheden om van de buitenlucht te genieten.

Het klimaat van Athene en de beste reistijd partly-cloudy-day 22°C

Klimaatdetails Athene

  • Beste reistijd: mei t/m juni en september t/m oktober
  • Jaartemperatuur: tussen 7°C en 33°C
  • Zeetemperatuur: tussen 16°C en 28°C
  • Regen: 48 dagen per jaar en totaal 400 mm regen
  • Sneeuw: 1 dagen per jaar
  • Zonuren: 2776 zonuren per jaar

Klimaat van Athene

Het klimaat van Athene, een stad die bekend staat om haar rijke geschiedenis en culturele erfgoed, is een essentieel aspect voor reizigers die deze Griekse hoofdstad willen verkennen. Met een mediterraan klimaat geniet Athene van hete, droge zomers en milde winters, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

Het mediterrane klimaat van Athene

Athene ervaart een typisch mediterraan klimaat, gekenmerkt door lange, hete zomers en korte, milde winters. De gemiddelde jaartemperatuur in de stad is ongeveer 21 graden Celsius, wat bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van Athene als vakantiebestemming. Met slechts 298 mm neerslag per jaar en ongeveer 243 droge dagen, is het weer in Athene overwegend zonnig en aangenaam.

De warmste maand is juli, met temperaturen die gemiddeld rond de 31 graden Celsius liggen, terwijl januari de koudste maand is met gemiddelde temperaturen rond de 12 graden Celsius. Deze temperatuurschommelingen door het jaar heen bieden een breed scala aan mogelijkheden voor activiteiten en evenementen, afhankelijk van de tijd van het bezoek.

Klimaatgemiddelden en reisadvies

Overdag variëren de temperaturen in Athene tussen de 12 en 31 graden Celsius, terwijl de nachttemperaturen tussen de 8 en 24 graden Celsius liggen. De zeetemperatuur, die schommelt tussen de 16 en 28 graden Celsius, maakt zwemmen en watersporten mogelijk voor een groot deel van het jaar. Ondanks de beperkte regenval, met slechts 97 regendagen per jaar, zorgt de neerslag voor een welkome afwisseling van de droge periodes.

Op vakantie naar Athene?

Voor de sneeuwliefhebbers is het interessant om te weten dat Athene gemiddeld slechts één dag per jaar sneeuw ziet, wat de stad een unieke bestemming maakt voor diegenen die de kou willen ontvluchten. Met meer dan 3300 zonuren per jaar is Athene een van de zonnigste steden van Europa, wat bijdraagt aan de levendige sfeer en de levendige straatbeelden.

De beste reistijd

De beste tijd om Athene te bezoeken hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeuren. Voor degenen die de voorkeur geven aan warm weer en het buitenleven, zijn de late lente en vroege zomer (mei tot juni) of de vroege herfst (september tot oktober) ideaal. Deze periodes bieden aangename temperaturen, minder drukte en de mogelijkheid om de stad en haar omgeving in alle rust te verkennen.

Zomertoeristen moeten voorbereid zijn op hoge temperaturen en drukkere bezienswaardigheden, vooral in juli en augustus. Echter, de zomer brengt ook een bruisend nachtleven en tal van festivals en evenementen met zich mee, waardoor het een opwindende tijd is om Athene te ervaren.

Voor degenen die mildere temperaturen en een rustigere omgeving verkiezen, biedt de winter een unieke kans om de culturele schatten van Athene te ontdekken zonder de drukte. Hoewel de temperaturen koeler zijn, blijven ze relatief mild, waardoor het comfortabel blijft om de stad te voet te verkennen.

Bekijk het weer voor deze en volgende maand

Bekijk het gemiddelde weer voor deze maand, de volgende maand of andere maanden. Wij voorzien je van nuttige informatie over het klimaat, waaronder de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren, en meer, voor iedere maand in Athene.

Beste reistijd voor Athene

De beste reistijd voor Athene in Griekenland is van mei t/m juni en september t/m oktober. In deze periode heb je een warme temperatuur en bijna geen neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur in Athene is 31°C in juli en de laagste is 12°C in januari. De watertemperatuur is 28°C op z'n hoogst en in andere maanden kan het 16°C worden.

Klimaattabel van Athene

In deze klimaattabel kun je in een oogopslag zien wat het gemiddelde klimaat per maand voor Athene is. De gegevens zijn verzameld over een periode van 30 jaar, waar een gemiddelde per maand is uitgekomen. Per jaar kunnen de verschillen groter of kleiner zijn, maar met deze klimaattabel heb je wel een goed idee van hoe het weer van Athene in een bepaalde maand kan zijn.

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Max °C 12 14 16 19 24 28 31 31 27 22 18 14
Min °C 8 8 10 12 17 21 24 24 21 17 13 9
Water °C 17 16 16 18 21 24 28 28 26 25 21 18
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Neerslag (mm) 46 38 28 18 19 16 4 3 20 37 25 44
Dagen regen 11 11 11 9 9 6 3 1 8 9 9 10
Dagen sneeuw 1 - - - - - - - - - - -
Dagen droog 19 17 20 21 22 24 28 30 22 22 21 21
Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Zonuren per dag 5 7 8 11 12 12 12 12 10 7 6 6
Windkracht (Bft) 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3 3
UV-index 3 4 4 5 6 7 7 7 6 4 4 2

Klimaat van Athene per maand

Hoe is het gemiddelde klimaat in een bepaalde maand voor Athene? Klik op een maand om alle maandgemiddelden te zien voor zonneschijn, hoge en lage temperaturen, procentuele kans op regen per dag, sneeuwval en het aantal regenachtige dagen.

Actuele weer in Athene

Vandaag is het bewolkt in Athene en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op tot 22 graden Celsius. De wind waait matig uit het westen.

Bekijk het volledige weerbericht voor Athene

Wil je weten wat voor weer het is in Athene voor de komende twee weken? Bekijk dan de 14-daagse weersverwachting in Athene en zo ben je goed voorbereid op wat het weer in Athene voor je in petto heeft.

Ervaringen met het klimaat van Athene

Lees echte reviews van reizigers over hun ervaringen met het weer van Athene.

goed

De dagen wisselden af ​​met zonnige en bewolkte dagen en af ​​en toe een bui. Afgezien van de regen is het perfect herfstweer voor een vakantie.

goed

Er is geen druppel regen te zien. Later op de avond was het echter soms te warm voor comfort. Goede zonbescherming is een must!

goed

Hoewel er regenachtige dagen waren, genoten we van milde temperaturen en zonnige dagen. Zorg ervoor dat u een jas meeneemt voor de koelere avonden. Kortom: prachtig weer!

goed

Het regent zelden, maar de temperaturen zijn over het algemeen aangenaam. Ik heb een aantal dagen met harde wind geworsteld, maar die brachten enige welkome verlichting. De zonsondergangen waren ongelooflijk.

goed

Warme, zonnige dagen met een licht briesje om je koel te houden. Gedeeltelijk helder, gedeeltelijk bewolkt. De avonden waren iets koeler, maar nog steeds comfortabel. Heerlijk weer voor een vakantie!

goed

Niet te warm en niet te koud, perfect om de stad te verkennen. Er vielen enkele lichte buien, maar over het algemeen waren de dagen helder en zonnig. Draag lagen om de avondkou te compenseren.

goed

Vergeet dus niet een zonnehoed en een bidon mee te nemen. Heerlijk weer voor strand- en zwembadliefhebbers, maar wellicht te warm voor buitenactiviteiten.

goed

Het was zonnig, hoewel er een paar regenachtige dagen waren. De maximumtemperatuur lag rond de 13°C. Een lichte winterjas was voldoende kleding.

uitstekend

Het weer in Athene in september was fantastisch! Veel zon en een aangename temperatuur, perfect voor sightseeing en relaxen op het terras. Geen regen gezien. Het was een echte zonbestemming.

Ben je in Athene geweest?

Laat je ervaring met het klimaat van Athene achter en maak kans op €100!

Je e-mail komt niet bij de review te staan en wordt niet doorgegeven aan derden.

Bestemmingen in de buurt van Athene

Foutje gezien?

E-mail ons, wij zijn je dankbaar.